studenți și elevi din sibiu, premiați la concursul național de poezie „ocrotiți de eminescu” de la blaj

Concursul Național de la Blaj, organizat sub auspiciile Asociațiunii ASTRA, Despărțământul „Timotei Cipariu” Blaj, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, Primăria Municipiului Blaj, Biblioteca Județeană „L. Blaga” Alba și Direcția Județeană pentru Cultură Mureș, s-a desfășurat sâmbătă, 26 ianuarie 2019, într-un cadru festiv la Colegiul Național „I.M.Clain”.

Într-o sală festivă devenită neîncăpătoare, programul a fost deschis de către domnul dr. Mircea Frențiu, președinte de onoare al Despărțământului „T. Cipariu” Blaj, și de către noul președinte, ing. Ioan Mihălțan. După intonarea Imnului Național, a fost păstrat un moment de reculegere în memoria distinsei doamne profesor Silvia Pop, regretata președintă a Astrei Blaj (din 1995 și până în 2018), dar și în memoria regretatului jurnalist, publicist, om de cultură, Lazăr Lădariu, director al ziarului „Cuvântul liber” din Tg. Mureș.

Mai mulți elevi și studenți din Sibiu au cules distincții frumoase la această a XIX-a ediție. La Creație, (președintele juriului prof. univ.dr. Ion Buzași), Mircea Costea de la Academia Forțelor Terestre „N. Bălcescu” Sibiu a obținut Marele Premiu la subsecțiunea Studenți, iar Ene Alexandra Gabriela de la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu a fost distinsă cu Premiul al III-lea.

studenți și elevi din sibiu, premiați la concursul național de poezie „ocrotiți de eminescu” de la blaj

La subsecțiunea Liceeni, Georgiana-Daniela Muntean (Colegiul Național „Gh. Lazăr” Sibiu) a obținut Premiul I, Marco Nicula (Colegiul Tehnic „A. T. Laurian” Agnita) – Premiul I, iar Andreea Ticulescu (Colegiul Național „O. Goga” Sibiu) și Nedelcu Amalia (Colegiul Național „Gh. Lazăr” Sibiu) au fost distinse cu Mențiune.

La secțiunea Recitare din lirica eminesciană (președintele juriului Nicolae Băciuț), Maria-Anastazia Stoica (Colegiul Tehnic „Independența” Sibiu) a reușit frumoasa performanță de a obține Premiul I (la subsecțiunea Liceeni), iar la subsecțiunea pentru gimnaziu și primar, eleva Stan Sara Jacqeline, clasa a VIII-a, Liceul Teoretic Dumbrăveni, a reușit să se claseze pe primul lor, în timp ce Sarah-Maria Braicu (clasa a V-a, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu) și Lorinczi Francesca-Anamaria (clasa a III-a, Școala Gimnazială Nr. 13 Sibiu) au obținut Premiul al II-lea.

 

Ultima oră

Comentariul meu