video sibiul ar putea intra în istorie cu doi candidaţi la preşedinţie: iohannis şi barna

Sibianul Dan Barna, deputat şi preşedinte al USR ar putea candida şi el la Preşedinţia României la alegerile care vor avea loc în acest an. Deocamdată, Barna ia în calcul ca el şi partidul său să susţină o eventuală candidatură a fostului premier, Dacian Cioloş, preşedintele Partidului PLUS. Primul care şi-a anunţat candidatura, chiar de la Sibiu, încă din 2018, este preşedintele Klaus Iohannis.

Va candida Barna la prezidenţiale?

Dacă nu va forma nicio alianţă politică pentru prezidenţiale, USR va avea candidat propriu la prezidenţiale, a spus azi, într-o conferinţă de presă, Dan Barna. “Eu văd USR-ul ca un partid care va conta în toate alegerile care contează. Vom avea candidat propriu la Preşedinţie, în funcţie de structura politică pe care o vom avea înaintea acelor alegeri. Dacă vom fi într-o alianţă, vom alege un candidat al acelei alianţe, dacă USR va merge singur, vom avea un candidat al partidului”, a declarat Dan Barna.

Negocieri Barna – Cioloş pentru alegeri

În aceste zile, Dan Barna şi USR negociază cu Dacian Cioloş şi cei din PLUS, ca să încheie o alianţă electorală. Dacă vor reuşi, o vom şti doar în 2 februarie. Barna este încrezător şi spune că dacă USR se va alia cu PLUS, atunci vor câştiga europarlamentarele. Asta ar însemna, din calculele USR, că sibianul Nicolae Ştefănuţă va ajunge europarlamentar, fiind acum pe locul 3 în ordinea candidaţilor USR. Unele surse au precizat pentru oradesibiu.ro, că Cioloş ar condiţiona o alianţă cu USR, de susţinerea sa la prezidenţiale. Întrebat dacă USR îl va susţine pe fostul premier, Dacian Cioloş, ca să candideze pentru preşedinţia României, Dan Barna a spus: “Aceasta este o decizie care ar putea fi luată de un comitet politic la momentul respectiv, dacă vom ajunge în situaţia acelei decizii.” Barna a lucrat cu Cioloş. Dan Barna a fost secretar de stat în Guvernul Cioloş.video sibiul ar putea intra în istorie cu doi candidaţi la preşedinţie: iohannis şi barna

Iohannis, primul candidat oficial la prezidenţiale

Încă de anul trecut, din iunie, Klaus Iohannis şi-a anunţat candidatura pentu un nou mandat, chiar din curtea liceului Brukenhtal din Sibiu, unde participase la o întâlnire cu foştii colegi. “Am luat o decizie importantă şi vreau să vă comunicat acum, în această dimineaţă frumoasă. Sunt ferm hotărât să candidez pentru un nou mandat de preşedinte al României”, a spus în iunie 2018, la Sibiu, Klaus Iohannis.

Barna şi USR, susţinători ai lui Iohannis

 Dan Barna şi USR s-au declarat până acum susţinători ai lui Klaus Iohannis. Mai mult, USR şi FDGR au o colaborare bună la Sibiu. La Sibiu, Dan Barna (USR) şi Raluca Turcan (PNL) au fost văzuţi împreună la protestul celor de la Văvedem. USR şi PNL s-au unit până acum în câteva situaţii, în Parlament, împotriva PSD. Dacă va avea candidat împotriva lui Klaus Iohannis, atunci USR se va poziţiona diferit la prezidenţiale, faţă de aliaţii săi din Sibiu: USR şi PNL. Primul partid care a anunat că îl susţine pe Iohannis la prezidenţiale a fost PNL.

 

Ultima oră

Comentariul meu