video foto peste 600 de sibieni la protestul anti-psd: "viorica, fă ceva! gramatica!"

Peste 600 de sibieni au protestat vineri seara, timp de trei ore, împotriva PSD şi a Guvernului Dăncilă. Printre protestari s-au numărat şi mulţi membri ai Uniunii Salvaţi România (USR), veniţi la Sibiu la o reuniune de partid. Liderul USR, deputatul de Sibiu, Dan Barna, este de părere că vor urma şi alte proteste.

Protest avizat de Primăria Sibiului

Sutele de sibieni care s-au strâns vineri seara, de la ora 18.00, până la ora 21.00, pentru a protesta şi a mărşălui pe principalele bulevarde din oraş, au fost în mare parte, oameni care s-au mai întâlnit şi la alte proteste. Acesta a fost un protest care s-a desfăşurat cu avizul Primăriei Municipiului Sibiu, potrivit acestei instituţii. Avizul a fost solicitat de o persoană, însă la acţiune au participat membrii din USR şi PNL Sibiu. “Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Municipiul Sibiu a analizat şi avizat favorabil cererea formulată de către o persoană fizică referitoare la organizarea și desfășurarea unui protest cu tema „Ordonanța distrugerii sistemului judecătoresc”. Protestul se va desfășura în data de 25.01.2019, în Piața Mare, în intervalul orar 18-21. În situația în care la acțiune vor participa mai mult de 200 de persoane, protestul se va desfășura pe următorul traseu: Piața Mare-str. Nicolae Bălcescu – Piaţa Unirii – Calea Dumbrăvii – B-dul Mihai Viteazu – sensul giratoriu aflat la intersecția străzilor Nicolae Iorga și B-dul Mihai Viteazu și retur”, a fost informarea Primăriei, înainte de protest.video foto peste 600 de sibieni la protestul anti-psd: "viorica, fă ceva! gramatica!"

Piaţa Mare, locul de întâlnire al protestarilor #rezist şi #văvedem

Piaţa Mare, în faţa Primăriei, a devenit locul obişnuit de întâlnire al protestarilor din cele două mişcări, #rezist şi #văvedem. Protestarii, mulţi dintre ei cu pancarte cu lozinci anti-PSD, vuvuzele şi steaguri s-au reunit şi în această seară, în Piaţa Mare, de unde au pornit spre pietonala Bălcescu şi de acolo, însoţiţi de poliţişti şi jandarmi, pe bulevardele Calea Dumbrăvii, Mihai Viteazu şi înapoi. Numărul celor prezenţi a crescut în prima oră, de la 100 la 300, după care s-a dublat pe parcurs.video foto peste 600 de sibieni la protestul anti-psd: "viorica, fă ceva! gramatica!"

Lozinci noi şi mesaje pentru premierul Dăncilă şi ministrul Daea

Majoritatea protestarilor au purtat cu ei, pancarte cu mesajul “Mi-e ruşine cu Guvernul Dăncilă”. O sibiancă a inventat lozinci inspirate din ultimele declaraţii făcute de ministrul Agriculturii, Petre Daea şi a afişat mesajul “Gibonii se visează cormorani”. În urmă cu câteva zile, ministrul care a cumpărat şosete de lână de la Sibiu, pe care le-a dăruit unor bătrâni, a afirmat că la noi în ţară, cormoranii fac baie în piscină. Unul dintre protestarii care i-au huiduit pe Codrin Ştefănescu şi Eugen Nicolicea, a ţinut să le transmită acestora, printr-un afiş întrebarea dacă s-au săturat cât au fost huiduiţi şi scuipaţi. Lozinca care însă s-a bucurat de multă simpatie în rândul protestarilor, se referă însă la premierul Viorica Dăncilă. Sibienii protestari au strigat de câteva ori “Viorica, fă ceva! Gramatica!”. S-a mai scandat: “Hoţii!”, “PSD, ciuma roşie!” Cel mai inventiv protestar a fost un sibian care şi-a confecţionat un suport pentru a avea asemenea unei reclame fosforescene, o lozincă împotriva PSD, care face referire la o injurie adresată social-democraţilor. video foto peste 600 de sibieni la protestul anti-psd: "viorica, fă ceva! gramatica!"

Dan Barna anunţă noi proteste 

Sibianul Dan Barna, preşedintele USR şi deputat în Parlamentul României a declarat în timpul ce era alături de manifestanţii din Sibiu, următoarele: “Sunt sigur cã protestele vor continua pentru cã românii sunt sãtui şi disperaţi de ceea ce se întâmplã de doi ani şi jumãtate în România.”video foto peste 600 de sibieni la protestul anti-psd: "viorica, fă ceva! gramatica!"

Sediul PSD, păzit de jandarmi 

Protestarii şi-au încheiat manifestaţia în faţa sediului PSD, unde la final au aplaudat în semn de apreciere faţă de solidaritatea şi mobilizarea celor câteva sute de sibieni care au fost la protest. Şi la acest mitig ca şi la altele, sibienii care se declară împotriva PSD, scandează împotriva liderilor acestui partid, din Bucureşti, împotriva premierului, a Guvernului, a ministrului Justiţiei, dar nu împotriva social-democraţilor sibieni. Cei de la #văvedemdinsibiu îşi dau întâlnire şi mâine, la protestul lor mut din faţa sediului PSD Sibiu, considerat cel mai lung protest de până acum împotriva actualei guvernări.

Ultima oră

Comentariul meu