schimbarea la față a sibiului și păltinișului pe timp de noapte - se modernizează întreg iluminatul public

Consilierii locali vor aproba în ședința din această lună toate proiectele care țin de modernizarea iluminatului public din Sibiu și Păltiniș. S-a stabilit exact ce lucrări se vor face, cum vor arăta stâlpii de iluminat și lungimea cablurilor care vor în îngropate. 

Modernizarea iluminatului public vizează atât partea estetică, cât și cea de siguranță a sibienilor, dar și cea ecologică. Și asta pentru că toate becurile vor fi unele cu consum mic de energie, iar felul în care vor fi îndreptate va asigura lumina mai bună pe străzi, iar energia electrică va fi mult mai bine valorificată.

Primăria a ajuns la concluzia că sistemul de iluminat trebuie schimbat pentru că majoritatea punctelor energetice sunt mai vechi de 30 de ani, iar întreținerea și menținere în funcționare la parametrii normali necesită fonduri mult prea mari și nejustificate. În plus, în unele locuri puterea becurilor este mult prea mare, iar în altele insuficientă. Rețelele de alimentare ele sunt în majoritate aeriene și sunt comune atât pentru alimentarea utilizatorilor casnici, dar deservesc și iluminatul public. Rețelele subterane sunt și ele foarte vechi, cu excepția celor realizate în ultimii ani, și necesită înlocuire. Avariile dese, generate tot din cauza vechimii instalațiilor, sunt tot mei greu de reparat.

Externalizarea administrării iluminatului public
Până acum iluminatul public a fost gestionat de Primăria Sibiu. Concluziile studiului care au dus la necesitatea modernizării iluminatului public din Sibiu și Păltiniș au dus și la concluzia că este nevoie ca gestionarea acestui sistem să se facă de un operator cu experiență specializat în domeniu. Înființarea unui serviciu public în cadrul Primăriei Sibiu care să se ocupe de această gestiune și dotarea lui cu absolut toate toată tehnica necesară ar costa enorm. De aceea, s-a ajuns la concluzia că delegarea de gestiune este cea mai bună soluție. Un operator cu experiență ar putea gestiona mai bine iluminatul public pentru că are la îndemână dotările necesare și experiența.

Ultima oră

Comentariul meu