poliția locală a dat amenzi de 5,6 milioane lei - valoarea este în creștere în ultimii ani
FOTO arhivă

Numărul sancțiunilor contravenționale a crescut în anul 2018 cu 6,97%, comparativ cu anul 2017, iar valoric cu 44,77%. Dintr-un număr total de 12.576 de sancțiuni, 1.883 sunt avertismente, în valoare totală de 5.650.548 de lei.

Polițiștii sibieni au avut de muncă în anul care tocmai a trecut. Au participat, pe parcursul întregului an, la numeroase acțiuni ce au ca scop asigurarea ordinii și liniștii publice, combaterea cerșetoriei și vagabondajului, a comerțului stradal neautorizat, asigurarea unui climat de siguranță civică pentru locuitorii Sibiului, activități de prevenire, precum și menținerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale și al piețelor din municipiu.

În 2018, 19 persoane au fost surprinse în flagrant și predate organelor de poliție pentru furt, distrugere și conducere fără permis. Au fost întocmite 4.072 de procese verbale din care 512 pentru accesul, staționarea și curculația autovehiculelor pe zonele verzi, principalele zone fiind: Alba Iulia, Calea Dumbrăvii, Aleea Seviș, străzile Emil Cioran, Oașa, Muncel și Rahovei. De asemenea, au fost ridicate și 3.143 de mașini și aplicate amenzi în valoare de 2.256.157 lei.
În ceea ce privește comerțul stradal neautorizat, au fost aplicate 284 de sancțiuni contravențioale, cu deosebire pe strada Nicolae Bălcescu, Semaforului, Bihorului, Mihai Viteazu, Calea Dumbrăvii, Piața Mare, Piața Cibin și Șoseaua Alba Iulia.
Și cerșetorii au fost taxați. Au fost aplicate 1.084 de sancțiuni, cele mai multe fiind pentru apelarea în mod repetat la mila publicului sau pentru îndemn la mila publicului, 77 dintre ele pentru amenințări, acte, fapte și gesturi obscene, ia 18 pentru provocare și participare la scandal în Piața Mare, Avram Iancu, Piața Cibin, Parcul Sub Arini.
27 de persoane au fost suprinse în timp ce apelau la mila publicului sau care colectau fier.
Ca urmare a acțiunii de combatere a faptelor de natură contravențională săvârșite la periferia Sibiului, s-au întocmit 153 de procese verbale de contravenție, privind circulația vehiculelor cu tracțiune animală în municipiu.
Totodată, în anul 2018, au fost înregistrate un număr de 842 sesizări scrise primite din partea cetățenilor prin intermediul registraturii Serviciului Public de Poliție Locală Sibiu, utlizând formularul de pe pagina instituției, prin aplicația Sibiu City App au fost 1.189 sesizări și telefonic prin Dispecerat 4.134 lei.

Ultima oră

Comentariul meu