vești noi de la cnair despre autostrada sibiu - făgăraș
Foto Arhivă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii rutiere dorește accesarea de fonduri nerambursabile pentru autostrada Sibiu- Făgăraș. Pentru a obține aceste fonduri a depus revizuirea studiului de fezabilitate pentru acest tronson de drum. 

Obiectivul general al proiectului, ca parte din reteaua TEN-T Globala, este imbunatatirea competitivitatii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care faciliteaza integrarea economica in UE, contribuind astfel la dezvoltarea pietii interne cu scopul de a crea conditiile pentru cresterea volumului investitiilor, promovarea transportului durabil si a coeziunii in reteaua de drumuri europene.

Realizarea prezentului proiect – faza Studiu de fezabilitate – al Autostrăzii Sibiu-Pitești contribuie la indicatorul de rezultat 2S81 –Cerere de finanþare transmisa, spre analiza si aprobare la Organismul Independent pentru Evaluare.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt :

Prestatorul va respecta structura minimă a Studiului de Fezabilitate conform HG 28/2008, precum și următoarea structură minimă: Sinteza; Studiul de trafic; Studiul privind alternative de traseu; Investigații și studii de teren; Activități de proiectare; Evaluarea impactului asupra mediului; Analiza cost-beneficiu și modelul financiar; Identificarea rețelelor și onstalațiilor existente; Etapele de construcție și aspectele de sănătate și securitate; Autorizații, avize și acorduri; Estimări de cost; Raportul de audit de siguranța rutieră; Documentația de atribuire a Contractului de proiectare și execuție.

Valoarea totală a proiectului este de 19.907.426,58 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-12.600.145,53 lei, 25% contribuția proprie- 4.200.048,51 lei, restul de 3.107.232,54 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu