venezuela rupe relațiile cu statele unite din cauza crizei politice

Venezuela rupe relațiile politice și diplomatice cu Statele Unite, a anunțat miercuri președintele Nicolas Maduro, acuzând Washingtonul că încearcă să îl înlocuiască cu Juan Guaidó, liderul opoziţiei şi al Adunării Naţionale din Venezuela. Țara traversează o gravă criză economică din cauza blocadei la care este supusă pe plan internațional.

Maduro a făcut acest anunț după ce Juan Guaido s-a autoproclamat președinte interimar al Venezuelei. Acesta a oferit personalului american 72 de ore de a părăsi Venezuela. „Guvernul imperialist al Statelor Unite desfășoară o operațiune de a impune un Guvern marionetă” care să urmeze interesele Washingtonului, a declarat Maduro.

„Vor să conducă Venezuela de la Washington”, a adăugat acesta. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis miercuri să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

Ultima oră

Comentariul meu