opt județe din țară sub cod portocaliu de polei

Dacă aveți drum cu mașina prin țară, joi trebuie să fiți foarte atenți. Opt județe se află sub atenționare de cod portocaliu de polei. 

Județele vizate de atenționare sunt Ialomiţa, Prahova, Brăila, Buzău, Ilfov, Vrancea, Galați și Călăraşi, iar atenționarea expiră la ora 11.00.

Nord-estul, sud-estul, sudul, centrul și sud-vestul țării se află, începând de joi de la ora 4 până vineri la ora 14.00, sub cod galben de ploi, ninsori viscolite şi polei. Vântul va sufla cu 70 de kilometri pe oră în Muntenia, Moldova și la munte.

Traficul rutier se desfășoară cu dificultate, din cauza poleiului, pe mai multe artere rutiere din judeţele Buzău, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Harghita, Prahova şi Vrancea. În Constanța și Tulcea este ceață, potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Pentru a nu fi implicaţi în de accidente rutiere, polițiștii rutieri le recomandă șoferilor să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic, să reducă pe cât posibil viteza de deplasare, că circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol.

De asemenea, șoferii trebuie să evite pe cât posibil depăşirile, iar dacă este necesar, să depășească doar după o asigurare temeinică. În mers, distanţa între mașini trebuie păstrată suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Polițiștii rutieri recomandă tuturor șoferilor să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

Ultima oră

Comentariul meu