update incredibil - mătuşa fetei în moarte cerebrală, internată în spital cu suspiciune de gripă
FOTO Facebook

Mătuşa Dianei Ghişoiu, fata bolnavă în moarte cerebrală, a ajuns azi, la cele două spitale, unde a fost şi nepoata ei, diagnosticată cu meningită. Mătuşa Dianei, sora mamei fetei, a făcut azi febră 39 şi a sunat la 112. În urma discuţiei avute în timpul apelului de urgenţă, femeia a luat taxi-ul şi a fugit la Spitalul Militar, de unde a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. După 20 de zile de când s-a îmbolnăvit Diana, acum şi mătuşa ei e în acelaşi spital cu ea, internată la Secţia de Boli Infecţioase, fiind suspectă de gripă.

A sunat la 112 şi a ajuns tot în spitalul fără infecţionist

Mătuşa Dianei a sunat la 112 azi, ca să ceară ajutorul, adică o ambulanţă care să o ia de acasă şi o să o ducă la spital. Tocmai ca să evite orice complicaţii, după ce nepoata ei, Diana a ajuns în 4 ianuarie, la Spitalul Militar cu părinţii, cu maşina, nu cu ambulanţa. Din păcate, la ora la care a sunat mătuşa Dianei, nicio ambulanţă nu a fost disponibilă în acel moment. Femeia a sunat la ora 10.30, potrivit declaraţiilor celor de la Ambulanţa Sibiu. „Am primit un apel pe 112 astăzi, 24 ianuarie, la ora 10.30. (…). In acel moment nu erau ambulanţe disponibile. I s-a spus că va fi pusă in aşteptare şi când se va elibera un echipaj, va merge să o preia, (…) a decis să meargă cu mijloace proprii la spital. A menţionat că se simte rău de ieri, că are ameţeli şi febră şi o doare gâtul, dar că nu a putut merge la medicul de familie din cauză că a trebuit să meargă la serviciu”, a precizat pentru oradesibiu.ro, purtătoarea de cuvânt a Ambulanţei Sibiu, Liliana Blaga. Sora femeii bolnave şi mama Dianei susţine că situaţia nu e chiar aşa şi că bolnava a sunat la 112 în speranţa să fie ajutată urgent de un medic de la ambulanţă şi să fie transportată la cel mai bun spital. Dacă Ambulanţa spune că pacienta ar fi preferat să plece cu taxi-ul la Spitalul Militar cu speranţa că acolo nu sunt mulţi oameni la coadă în Urgenţă, familia femeii spune că operatoarea de la 112 ar fi recomandat pacientei să se ducă la Militar, că acolo sunt şanse să fie mai puţini sibieni în Urgenţă.

S-a dus la un spital şi s-a internat la altul cu suspiciune de gripă

După ce am aflat de situaţia creată, că după 20 de zile, un alt membru din familia Dianei a ajuns la Spitalul Militar, unde nu există nici acum medic infecţionist, l-am contactat pe directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Cornel Benchea, care a acordat tot sprijinul familiei, ca bolnava să fie consultată cu prioritate în Urgenţa. Spre deosebire de Spitalul Militar, la Judeţean, mătuşa Dianei are la dispoziţie medic infecţionist de gardă, care deja a consultat-o şi a preluat-o pe secţie. Mătuşa Dianei a fost internată la Infecţioase, cu suspiciune de gripă, aflându-se acum sub tratament şi observaţia medicilor. Atât directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Cornel Benchea, cât şi sora femeii, ne-au precizat că aceasta a fost internată la Infecţioase, cu diagnosticul de suspiciune de gripă.

Nu a a luat vreun microb de la nepoata ei

Surse medicale susţin că mătuşa Dianei a luat şi ea tratament tocmai ca să nu ia meningita de la nepoata ei. În aceste condiţii, este exclus ca femeia să fi luat microbul de la Diana, care este internată în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă de 20 de zile.

Starea Dianei este neschimbată

În continuare starea Dianei este neschimbată. Fata se află tot în moarte cerebrală şi medicii îşi menţin declaraţiile şi nu pot da speranţe familiei şi spun că fata nu are şanse să îşi mai revină. Familia ei, cei apropiaţi sunt alături de ea, de 20 de zile şi încă speră.

Ultima oră

Comentariul meu