condamnare definitivă pentru polițistul care a luat mită în birou chiar la sediul ipj sibiu
Sursa Foto: Costi Crăciun - Profilul Public de Facebook

Polițistul de la Rutieră care a fost prins că lua mită în sediul poliției Sibiu, rămâne cu condamnarea de trei ani de închisoare cu suspendare. Constantin Crăciun va face și 100 de zile de muncă neplătită în folosul comunității.

Constantin Crăciun, polițistul de la Rutieră, care a luat mită în biroul său din sediul poliției Sibiu, rămâne cu condamnarea pronunțată de Tribunalul Sibiu, respectiv o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani cu suspendare. Apelul făcut de acesta la Curtea de Apel Alba Iulia a fost respins la finele anului trecut. ”Respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie –Serviciul Teritorial Alba Iulia şi inculpatul Crăciun Constantin împotriva sentinţei penale nr.84/05 09 2018 pronunţată de Tribunalul Sibiu în dosar nr. 1784/85/2018. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă inculpatul apelant Crăciun Constantin la plata parţială a cheltuielilor judiciare avansate de stat în apel în sumă de 50 de lei”, se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel Alba Iulia.
Reamintim că polițistul a a fost prins în flagrant în timp ce pretindea suma de 2.000 de lei sau 500 de euro pentru a efectua acte de urmărire penală într-un dosar pe care îl avea repartizat spre instrumentare. Totul s-a întâmplat chiar în biroul său. Instanța a dispus ca fostul polițist să se afle sub supraveghere timp de 4 ani, perioadă în care nu trebuie să încalce legea în niciun fel.

VEZI AICI DETALII OFERITE DE DNA ÎN CAZUL POLIȚISTULUI

De asemenea, ”pe durata termenului de supraveghere, inculpatul CRĂCIUN CONSTANTIN să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei com. Cristian Jud. Sibiu sau în cadrul Serviciului Public Sala Transilvania Sibiu, pe o perioadă de 100 de zile”, se arată în sentința instanței de judecată.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu