sentințe în procesul crimei din vasile aaron - ani grei de închisoare pentru cei trei inculpați
Constantin Nicolae S. (26 de ani), Sorin Constantin C. (23 ani) sunt acum în arestul IPJ Sibiu - foto: Facebook - profil public

Tribunalul Sibiu a dat miercuri sentința în procesul crimei din Vasile Aaron. Cea mai mare pedeapsă, de 15 ani și opt luni, a primit-o Stângaciu Constantin – Nicolae. Familia lui Alexandru Runceanu urmează să primească daune în valoare totală de 80.000 de euro.

Tribunalul Sibiu a făcut publice sentințele în cazul procesului celor trei tineri care în luna mai a anului trecut au ucis în bătaie un alt tânăr, în apropierea unui bar din cartierul sibian Vasile Aaron (Detalii AICI).
Toți cei trei criminali au primit pedepse cu executare, dar pot face apel în apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei.
Cei trei au cerut schimbarea încadrării juridice, dar instanța le-a respins cererile. ’’În baza art. 386 C.p.p. respinge cererile de schimbare a încadrării juridice din infracțiunea de omor în infracțiunea de lovituri cauzatoare de moarte formulată de inculpații Stîngaciu Constantin-Nicolae, Canciu Constantin Sorin şi Cucerzan Daniel-Ioan’’, se arată în minuta Tribunalului Sibiu.

Stângaciu a primit 15 ani și opt luni de închisoare
În sentința dată pe 23 ianuarie se arată că Tribunalul Sibiu ’’îl condamnă pe inculpatul STÎNGACIU CONSTANTIN-NICOLAE, la o pedeapsă de 15 ani și 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor’’.

Unsprezece ani pentru Canciu Constantin, dar va face aproape 13 ani
În aceiași sentința dată pe 23 ianuarie se arată că Tribunalul Sibiu ”condamnă pe inculpatul CANCIU CONSTANTIN-SORIN, la o pedeapsă de 11 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. (..) În baza art. 96 al.4 C.p. dispune revocarea restului pedepsei de 1 an 7 luni și 7 zile închisoare, rămas de executat din pedeapsa de 1 an și 8 luni închisoare aplicată prin sentința penală nr. 38/25.03.2016 pronunțată în dosar nr. 597/85/2016 al Tribunalului Sibiu, definitivă prin neapelare la 12.04.2016, iar în temeiul art. 45 al.3 lit.b C.p. și pedeapsa accesorie și complementară prev. de art. 66 al.1 lit.a ?i b C.p., pe o perioadă de 1 an. În baza art. 43 al.1 C.p. dispune ca inculpatul să execute pedeapsa stabilită prin prezenta hotărâre, de 11 ani închisoare, la care se adaugă restul rămas neexecutat de 1 an 7 luni și 7 zile închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 12 ani 7 luni și 7 zile închisoare’’.

sentințe în procesul crimei din vasile aaron - ani grei de închisoare pentru cei trei inculpați
Constantin Nicolae S. (26 de ani), Sorin Constantin C. (23 ani) – sunt doi dintre cei trei tineri reținuți de Procurori – foto: Facebook – profil public

Cucerzan Ioan Daniel face șase ani și opt luni de închisoare
CUCERZAN DANIEL-IOAN a fost condamnat la o pedeapsă de 6 ani și 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. ’’În baza art. 7 din Legea 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul Cucerzan Daniel-Ioan., în vederea introducerii profilului genetic în baza de date a S.N.D.G.J.. În baza art. 5 al.5 din Legea 76/2008 inculpatul Cucerzan Daniel-Ioan va fi informat că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în S.N.D.G.J. a profilului genetic’’, se arată în minuta Tribunalului.

sentințe în procesul crimei din vasile aaron - ani grei de închisoare pentru cei trei inculpați
Alexandru a fost bătut cu bestialitate de trei tineri. A murit câteva ore mai târziu la spital

Daune de 80.000 de euro către familia victimei
Instanța a decis de asemenea ca cei trei inculpați să plătească daune morale în valoare totală de 80.000 de euro. ’’Admite în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile Runceanu Cristian, Zamfir Gabriela (fostă Runceanu), Runceanu Ionela , Runceanu Cristian Gabriel și Runceanu Amalia Cristina şi obligă pe inculpa?i în solidar la plata daunelor morale, după cum urmează: – către părinții victimei: Runceanu Cristian, Zamfir Gabriela (fostă Runceanu), precum și către Runceanu Ionela câte 20.000 euro pentru fiecare, sau echivalentul în lei la data plății și – către frații victimei Runceanu Cristian Gabriel și Runceanu Amalia Cristina, câte 10.000 euro, pentru fiecare, sau echivalentul în lei la data plății. Obligă inculpații Stîngaciu Constantin-Nicolae, Canciu Constantin Sorin şi Cucerzan Daniel-Ioan, în solidar, la plata către părțile civile Runceanu Cristian, Runceanu Ionela și Runceanu Amalia a sumei de 7.142 lei, precum și către părțile civile Zamfir Gabriela și Runceanu Cristian Gabriel a sumei de 2.337 lei, reprezentând despăgubiri materiale. Respinge restul pretenţiilor formulate de părţile civile. În baza art. 320 din Legea 95/2006 republicată admite acțiunile civile formulate de furnizorii de servicii medicale și obligă inculpații Stîngaciu Constantin-Nicolae, Canciu Constantin Sorin şi Cucerzan Daniel-Ioan, în solidar, la plata următoarelor sume: – 620,82 lei către Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, cu sediul în Sibiu str. Corneliu Coposu, nr. 2-4, jud. Sibiu ( fila 46 dosar instanță) și – 398,60 lei către Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu, cu sediul în Sibiu, str. Constituției nr. 19-21 ( fila 16 dosar instanță). (..) În baza art. 276 al.2 C.p.p. obligă fiecare inculpat la plata sumei de câte 1.666 lei, fiecare, către părțile civile Runceanu Cristian, Zamfir Gabriela (fostă Runceanu), Runceanu Ionela, Runceanu Cristian Gabriel ?i Runceanu Amalia Cristina, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.01.2019’’.

Ultima oră

Comentariul meu