veste oficială legat de ziua de 25 ianuarie pentru elevi și bugetari

Ziua de 24 ianuarie va fi zi liberă, acordată de Guvern cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri. În alte situații de acest fel guvernul făcea o punte între ziua liberă și weekend, astfel că bugetarii beneficiau de o minivacanță. De data aceasta însă vineri va fi zi de lucru normală. Și elevii sibieni vor merge la cursuri. 

Deşi au circulat informaţii că Guvernul Dăncilă ar urma să de o Hotărâre de Guvern, prin care să stabilească că şi 25 ianuarie este zi liberă, pentru ca bugetarii să aibă 4 zile de mini-vacanţă, de joi până duminică, Executivul nu s-a reunit, săptămâna aceasta.

Următoarea şedinţă de Guvern va avea loc vineri, în condiţiile în care majoritatea miniştrilor se află, de marţi, la Bruxelles, pentru a prezenta priorităţile preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Astfel, este prea târziu ca vineri să se dea o astfel de decizie. Şi premierul Viorica Dăncilă urmează să meargă, miercuri, la Bruxelles, la sediul NATO din Bruxelles, unde va avea o întrevedere cu secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, urmată de o conferință comună de presă.

Surse guvernamentale au precizat pentru Libertatea că decizia Executivului de a nu stabili ziua de 25 ianuarie ca zi liberă ţine şi de faptul că bugetarii au avut, de Sărbătorile de Iarnă, mai multe zile libere, iar în multe dintre instituţiile publice încă se recuperează acele zile. Astfel că, o nouă zi liberă, ar bulversa şi mai mult activitatea celor care lucrează la stat. Ziua Unirii Principatelor Române, sărbatorita pe data de 24 ianuarie, este inclusă din 2016 pe lista zilelor libere legale din Codul Muncii, fiind zi liberă şi pentru elevi. În 2017 a fost primul an în care această zi de sarbătoare a fost şi zi nelucrătoare.

Sursa www.libertatea.ro

Ultima oră

Comentariul meu