legea recursului compensatoriu se va modifica, în urma crimei de la mediaș

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a transmis că Guvernul va adopta, sătămâna viitoare, o Ordonanță de Urgență pentru modificarea condițiilor legii recursului compensatoriu.

Potrivit digi24.ro, ministrul Justiţiei s-a întâlnit luni cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a-i prezenta rezultatele evaluării consecinţelor legii privind recursul compensatoriu şi posibilele soluţii de urmat.

„Soluțiile vor fi prezentate, poate și adoptate săptămâna următoare. Va fi o Ordonanță de Urgență de modificare a legii”, a declarat, marți, Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a avut şi miercurea trecută o întâlnire cu Viorica Dăncilă pe tema Legii recursului compensatoriu şi a consecinţelor acesteia, după scandalul generat de crima de la Mediaş, comisă de un recidivist.

După discuţia cu premierul, Tudorel Toader a precizat că Legea recursului compensatoriu a fost promovată de Guvernul tehnocrat, a fost votată şi de parlamentari USR şi PNL, iar preşedintele a promulgat-o fără să o atace la CCR. Toader a precizat că, în urma întâlnirii pe care a avut-o cu premierul Viorica Dăncilă, va face o evaluare a consecinţelor legii, iar luni dimineaţă îi va prezenta şefei Guvernului propuneri legislative şi non-legislative.

„Problema supraaglomerării penitenciarelor trebuie să fie rezolvată în acord cu standardele europene. Adevărul trebuie să fie cunoscut, trebuie să fie scos la suprafaţă pentru a cunoaşte stare de fapt, pentru a cunoaşte, pentru a şti când şi ce măsuri trebuiesc luate pentru îndreptarea lucrurilor, a stării de fapt”, a afirmat Tudorel Toader.

Și președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să facă o evaluare a consecințelor aplicării legii recursului compensatoriu și să ia măsurile care se impun pentru a proteja populația, în urma numeroaselor infracțiuni comise de cei care au ieșit mai devreme din penitenciare, beneficiind de această lege.

Legea recursului compensatoriu a fost votată în 9 mai 2017 de Camera Deputaților, decizională, cu 175 de voturi pentru, din partea PSD, ALDE, UDMR și minorități, și 85 împotrivă, de la PNL și USR. Forma ajunsă în Parlament a fost modificată substanțial de către actuala coaliție la putere, față de forma propusă de guvernul tehnocrat.

sursa: digi24.ro

Ultima oră

Comentariul meu