fără vizite la spitalul de pediatrie - număr mare de copii suspecţi de gripă

Medicii de la Spitalul Clinic de Pediatrie tratează în prezent 12 copii suspecţi de gripă, internaţi în Secţia de Boli Infecţioase. La Pediatrie nu se mai fac vizite, au accesul doar aparţinătorii internaţi cu copiii.

12 copii suspecţi de gripă în spital

“În prezent sunt trataţi 12 copii suspecţi de gripă în Secţia de Boli Infecţioase de la Pediatrie”, a precizat pentru oradesibiu.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Pediatrie, medicul Ioana Mătăcuţă. Potrivit acesteia, până acum doi copii au fost confirmaţi că au avut gripă, de către laboratorul de la Cantacuzino, din Bucureşti. Pentru o corectă informare a părinţilor, un copil poate fi suspect de gripă şi testat rapid când merge la Pediatrie. Potrivit testării rapide, acel copil poate apărea suspect de gripă. Însă confirmarea că a avut sigur gripă se face doar cu analiza de laborator, la Bucureşti.

Oficial doi copii au fost găsiţi şi trataţi de gripă în Sibiu

Până acum doi copii au fost diagnosticaţi şi trataţi de gripă, fiind deja externaţi de la Pediatrie, unul a luat infecţia respiratorie din spital, celălalt de la bunica sa. “În Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a evoluat în cursul săptămânii trecute un focar de infecţii respiratorii cu 7 cazuri (vârste cuprinse între 3 luni şi 9 ani), dintre care 4 cu simptomatologie de gripă şi 3 cu semne de infecție respiratorie acută. S-au recoltat secreţii nazale şi faringiene de la un caz (masculin, 3 luni), cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH1pdm09, iar pentru un alt caz proba este în curs de investigare. Cazurile au evoluat cu forme uşoare şi medii, 5 dintre ele sunt externate, celelalte două cu evoluţie favorabilă. O probă recoltată de la un caz internat în spital (masculin, 8 luni din Sibiu) este cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH3. Provine din familie, unde bunica a prezentat semne de boală. Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca activitate gripală sporadică “, a anunţat marţi, Direcţia de Sănătate Publică din Sibiu.

Fără vizite la Pediatrie

În momentul de faţă, pentru protecţia copiilor internaţi, nu se mai fac vizite în Spitalul Clinic de Pediatrie. “Nu se mai fac vizite. Avem doar aparţinătorii internaţi cu copilaşii”, a explicat dr. Ioana Mătăcuţă. Potrivit acesteia, au voie să stea internaţi în spital cu copiii bolnavi, doar aparţinătorii sănătoşi.

Ultima oră

Comentariul meu