exclusiv fata în moarte cerebrală la sibiu - a donat sânge pentru alţii, dar transfuzia nu a salvat-o pe ea

O tânără din Sibiu a donat sânge pentru a-i salva pe alţii, însă transfuzia de sânge primită de ea, în 15 ianuarie, nu a salvat-o. Este vorba despre Diana Ghişoiu, sibianca de 24 de ani, diagnosticată cu meningită se află în moarte cerebrală în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă de 16 zile. Deşi această meningită este foarte periculoasă, medicii au reuşit să salveze viaţa unui băiat din Sibiu, în 2016.

Transfuzia de sânge i-a modificat hemoglobina, dar nu a readus-o la viaţă

Mama Dianei ne-a povestit că aceasta a ajutat alţi pacienţi înainte să se îmbolnăvească şi era cunoscută ca donatoare de sânge. Din nefericire, sângele primit de ea nu a putut-o readuce la viaţă. Fata a intrat în moarte cerebrală după ce a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, iar după mai bine de o săptămână a beneficiat de o transfuzie de sânge, recomandată de un medic. După această transfuzie, analizele Dianei s-au modificat, însă fata nu şi-a revenit. “După efectuarea transfuziei s-a observat creșterea hemoglobinei de la 7g/dl la 9g/dl”, se arată într-un răspuns primit de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Directorul spitalului, Cornel Benchea, a precizat pentru oradesibiu.ro, că deşi hemoglobina a crescut în urma transfuziei, “nu a ajutat la nimic”.

Diana rămâne conectată la aparate

Deşi se află în moarte cerebrală, Dianei i se fac analize zilnic şi primeşte tratamentul pentru meningită. Conducerea spitalului unde este internată îşi menţine promisiunea: “Nu o să o deconectăm de la aparate şi o să-i dăm tratamentul cu antibiotice.” Mama Dianei continuă să spere, deşi medicii nu îi dau nicio şansă Dianei să îşi revină şi să se mai poată însănătoşi.

Un băiat care a avut boala Dianei a fost salvat de medici în 2016

Medicii din Pediatrie şi cu cei din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă au salvat în 2016, un băiat, care avusese boala Dianei, acest tip de meningită. “Există mai multe tipuri de meningită, unele produse de bacterii altele de virusuri, cu procente diferite de mortalitate și sechele. La SCJU Sibiu s-a mai consemnat un singur caz de meningita de tip meningococic în anul 2016, care a fost rezolvat favorabil”, a declarat pentru oradesibiu.ro, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Decebal Todăriţă. Şi în cazul acelui pacient şi în cazul Dianei, tratamentul corect a fost dat de Şefa Clinicii de Infecţioase, dr. Victoria Bîrluţiu.

Ultima oră

Comentariul meu