Spitalul Județean Sibiu exclude ca prezența bacteriei să aibă legătură cu starea de moarte cerebrală a tinerei Diana Ghișoiu
FOTO Facebook

Prezența bacteriei Clostridium difficile nu are legătură cu diagnosticul de moarte cerebrală în cazul pacientei diagnosticată cu meningită, spun cei de la Spitalul Județean Sibiu. Infecția cu Clostridium a apărut pe fondul administrării masive de antibiotic din momentul internării pentru tratamentul meningitei meningtei.

Reprezentanții Spitalului Județean Sibiu afirmă că starea de moarte cerebrală a tinerei Diana Ghișoiu nu are legătură cu prezența bacteriei Clostridium difficile.
’’Este exclus ca prezența bacteriei Clostridium difficile să aibă legătură cu starea de moarte cerebrală a pacientei. Prezența bacteriei Clostridium difficile a fost diagnosticată din punct de vedere microbiologic în data de 15 ianuarie în timp ce diagnosticul de moarte cerebrală a fost pus în data de 6 ianuarie ora 22.30, urmare a evoluției agresive a meningitei. Infecția cu Clostridium a apărut pe fondul administrării masive de antibiotic din momentul internării pentru tratamentul meningitei meningococice, diagnostic stabilit la internare în data de 4 ianuarie iar dezechilibrul florei intestinale produs de aceste antibiotice a cauzat apariția semnelor de boală diareică acută’’, spun cei de la spital într-un punct de vedere remis către Ora de Sibiu.
’’Precizăm din nou că au fost respectate toate protocoalele medicale iar tratamentul administrat a fost unul corect. Din nefericire evoluția meningitei a fost una galopantă, starea pacientei s-a agravat și a fost fost declarată moartea cerebrală. In această situație, un pacient este decedat din punct de vedere medico-legal. Pacienta se află într-o stare ireversibilă, este conectată la aparate, iar funcțiile cardio-respiratorii sunt susținute în mod artificial, întrucât nu există activitate cerebrală. Reiterăm că medicii SCJU Sibiu, înțelegând drama familiei și durerea cauzată de acest diagnostic dur al morții cerebrale, au decis ca pacienta să nu fie deconectată de la aparate fără acordul familiei, cu toate că sunt îndeplinite condițiile legale menționate de Ordinul 1170/2014, art.1 ind.2, și ne exprimăm încă o dată întreaga compasiune asigurându-vă că medicii au făcut tot ceea ce era posibil din punct de vedere uman și medical pentru salvarea vieții paciente’’, mai spun cei de la Spitalul Județean Sibiu.
CITIȚI ȘI: Cazul Dianei, tânăra în moarte cerebrală – Numai o minune o mai poate salva

Ultima oră

Comentariul meu