Județul Sibiu se află încă sub atenționarea de COD GALBEN emisă de Administrația Națională de Meteorologie și valabilă până la ora 20,00 a acestei zile. Meteorologii anunță că în toată zona montană vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65 – 80 km/h si, temporar, va ninge. În aceste condiții cei care pleacă la drum trebuie să fie foarte atenți și să urmeze sfaturile polițiștilor.
Vântul va sufla tare cu rafale de peste 100 – 120 km/h, în Carpații Meridionali, apoi și în restul masivelor, viscolind și troienind zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.
Totodată, ANM a emis și o informare meteorologică prin care anunță că, în majoritatea regiunilor, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45 – 55 km/h accentuând senzația de rece, iar izolat și trecător, în special în Transilvania și Moldova, zăpada va fi spulberată. În cursul acestei zile, îndeosebi în regiunile sudice și centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60 – 65 km/h.
La această oră, în județul Sibiu, viscolul pune probleme pe DJ 106T, Ocna Sibiului – Topârcea, unde circulația autovehiculelor este oprită temporar în vederea degajării părții carosabile de zăpada viscolită.
De asemenea, pe DJ 106B, Ocna Sibiului – Șura Mică, traficul se desfășoară îngreunat din același motiv.
Polițiștii sibieni acordă sprijin drumarilor în vederea intervenției rapide și restabilirii stării de normalitate a circulației autovehiculelor pe drumurile publice în condiții de iarnă.
Polițiștii recomandă populației să evite deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă este absolut necesar să circule în zonele afectate, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat pentru a evita riscul de înzăpezire.
Stimați conducători auto, înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
De asemenea, turiștii sunt sfătuiți să nu se aventureze în zonele montane în care va ninge abundent și va viscoli, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și jandarmilor montani și să poarte haine adecvate temperaturilor scăzute înregistrare în această perioadă.