explicații de la ambulanță legat de intervenția în cazul tinerei aflată în moarte cerebrală la spitalul județean sibiu

Cazul tinerei de 24 de ani aflată în moarte cerebrală din cauza meningitei a stârnit o altă controversă pornită de la nemulțumirile familiei. Aceștia acuză faptul că ambulanța a venit cu o întârziere de o oră pentru a o transporta pe tânără de la Spitalul Militar și Spitalul Județean, timp în care starea ei s-a agravat. 

CITEȘTE AICI POVESTEA TINEREI ȘI CUM A AJUNS ÎN STARE GRAVĂ

Tânăra a intrat în comă imediat ce a ajuns la Spitalul Județean, starea ei fiind gravă încă de când s-a prezentat la Spitalul Militar. Când au observat medicii de acolo acest lucru au chemat ambulanța pentru a o transporta la Județean. Doar că familia fetei spune că mașina a venit abia după mai bine de o oră. Reprezentanții Ambulanței recunosc acest lucru, dar spun că acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că la primul apel nu s-a specificat faptul că fata se află în stare gravă.

VEZI AICI CE SPUN REPREZENTANȚII SPITALULUI DESPRE REFUZUL MEDICULUI DE A-I FACE TINEREI TRANSFUZIE

”Solicitarea a venit pe 112 din partea Spitalului Militar Sibiu la ora 17.54, pentru o pacienta de 24 de ani cu cefalee, ameteli si suspiciune de meningita. Nu a fost prezentat cazul ca fiind unul critic, iar la momentul respectiv ambulantele erau in teren pentru a asigura urgenta in prespital. La ora 19.18 s-a revenit cu apelul pe 112 si s-a comunicat ca starea tinerei s-a agravat si ca ar fi nevoie de ambulanta cu medic, iar in 4 minute echipajul nostru a ajuns si a fost transferata la UPU Sibiu cu diagnosticul de suspiciune meningita. Cand a fost preluata, aceasta era confuza, agitata, cu febra si cefalee.”, a transmis Liliana Blaga, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu