tarife exorbitante pentru spectacolele teatrului de balet la centrul cultural ion besoiu – aproape 20.000 de lei pe zi!

Spectacolele Teatrului de Balet Sibiu se joacă de foarte mult timp cu casa închisă. Mai mulți spectatori ar avea acces la ele și ar beneficia de condiții mult mai bune dacă reprezentațiile ar avea loc la Centrul Cultural Ion Besoiu, locul special amenajat pentru așa ceva. Doar că tarifele practicate după redeschidere sunt exagerat de mari în opinia directorului Casei de cultură a Municipiului Sibiu, Ovidiu Dragoman.

Prețuri prohibitive
Ovidiu Dragoman este nemulțumit de faptul că spectacolele Casei de cultură a Municipiului Sibiu nu mai pot avea loc la Casa De cultură a Sindicatelor, actualul Centru Ion Besoiu. ”Până în 2015 când s-a închis acolo aveau loc spectacolele de balet. De la redeschidere tarifele practicate sunt enorme. Înainte închirierea pentru o zi de spectacole costa undeva la 2.000 de lei pe zi, acum costă 3.800 de euro. Asta în condițiile în care Sala Palatului se închiriază cu 8.000 de lei”, spune directorul Ovidiu Dragoman.
În opinia acestuia prețurile practicate de Centru, acolo unde se află sala cea mai potrivită pentru spectacolele de balet, sunt prohibitive și niciun operator cultural sibian nu se mai poate „apropia”.tarife exorbitante pentru spectacolele teatrului de balet la centrul cultural ion besoiu – aproape 20.000 de lei pe zi!

Spectacole restrânse
În aceste condiții spectacolele Teatrului de Balet Sibiu au loc ori la Sala Thalia. ”Ca și număr de locuri Sala Thalia este echivalentul Casei Sindicatelor. Dar, nu oferă condițiile necesare unui spectacol mare, cum este de exemplu spărgătorul de Nuci. În aceste cazuri restrângem decorul, ne chinuim, ca să oferim totuși calitate spectatorilor noștri. Și jucăm cu casa închisă”, spune Ovidiu Dragoman.

Ultima oră

Comentariul meu