din prostie și neștiință, licitația secțiunii 4 a autostrăzii sibiu - pitești nu poate fi lansată pe sicap
FOTO Arhivă, Asociația Pro Infrastructură Facebook

Lucrurile păreau promițătoare în ceea ce privește autostrada Sibiu – Pitești. Deși Acordul de Mediu a fost emis în doar zece luni, lucrurile nu pot înainte din cauza taxei pe lăcomie.

Acordul de Mediu a fost emis la finalul lunii decembrie a anului trecut, pentru autostrada Sibiu – Pitești, adică în aproximativ zece luni. În comparație cu autostrăzile A1 Lugoj – Deva și A3 Ogra – Borș, unde emiterea respectivului acord a durat peste doi ani, lucrurile sunt îmbucurătoare.

Cu toate acestea, vestita taxă pe lăcomie este un impediment. „Licitațiile aferente capetelor autostrăzii (Secțiunea 1 Sibiu-Boița, respectiv Secțiunea 5 Curtea de Argeș-Pitești) au fost lansate în 11.07.2017, iar ofertele au fost depuse în 26-27.10.2017. Ca să fie deblocate, este necesară și adoptarea Hotărârii de Guvern de modificare a indicatorilor tehnico-economic”, transmite Asociația Pro Infrastructură

În plus, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere trebuie să scoată la licitație (în ianuarie) completarea studiilor geotehnice insuficiente în prezent de pe Secțiunile 2 și 3, cele mai dificile din zona de traversare a Carpaților, așa cum a promis Directorul General CNAIR Narcis Neaga la grupul de lucru din 06.12.2018.

„Din prostie și neștiință, licitația Secțiunii 4 nu poate fi lansată pe SICAP, după ce vestita OUG „a lăcomiei” nr. 114/2018 a transferat aprobarea documentației de achiziție publică de la ANAP (agenția specializată) către Autoritatea de Management a POIM (subordonată Ministerului Fondurilor Europene), instituție care nu are personal, proceduri sau norme de aplicare pentru așa ceva. Prin urmare, acum autoritățile se scarpină în cap căutând soluții, pasându-și responsabilitatea”, au adăugat cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Ultima oră

Comentariul meu