UPDATE Caz revoltător la Spitalul Județean Sibiu - O tânără în moarte cerebrală are nevoie de sânge, dar doctorul refuză transfuzia
FOTO Facebook

Situație disperată pentru o tânără sibiancă de 24 de ani. Are meningită și se află în moarte cerebrală, la Spitalul Județean din Sibiu. Deși tânăra începe să aibă semne vitale iar familia dorește să i se facă o transfuzie de sânge, medicii refuză cu desăvârșire.

UPDATE 1 REPREZENTANȚII SPITALULUI INFIRMĂ ACUZAȚIILE FAMILIEI și spun că s-a făcut tot posibilul pentru salvarea fetei

UPDATE 2 Familia fetei acuză faptul că Ambulanța a sosit după mai bine de o oră pentru a transporta fata de la Spitalul militar la Județean. Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Sibiu vin cu explicații. 

Diana Ghisoiu a ajuns, mai întâi, la Spitalul Militar din Sibiu, în data de 4 ianuarie. Potrivit apropiaților și familiei, aceasta suferise o răceală și acuza dureri de cap, însă lua tratament. Calvarul ei a început în jurul orei 16.00, atunci când părinții au dus-o la spital, fiindcă tânăra nu se simțea bine. Avea dureri îngrozitoare de cap și febră.
Familia spune că la scurt timp, medicii au diagnosticat-o cu meningită și i-au prescris un tratament. Medicii de la Militar au decis să o transfere la Spitalul Județean de Urgență, însă ambulanța a venit abia după o oră, când fata avea convulsii și crize.

Aici, alte păreri și alte tratamente. La finalul serii, Diana era în comă, iar două zile mai târziu intrase în moarte cerebrală.

Revoltător este faptul că părinții au aflat „din greșeală” de starea Dianei. Mama acesteia a mers să îl întrebe pe doctor cum se mai simte, iar acesta i-a dat femeii un răspuns tulburător: „Trebuia să veniți să întrebați ce mai e cu ea, nu vin eu să vă anunț”.

Deși familia și prietenii fetei le-au cerut doctorilor să îi facă o transfuzie de sânge, aceștia refuză cu desăvârșire, spunând că nu se mai poate face nimic pentru fată și că ar trebui să o deconecteze de la aparate. Această cumplită veste le-a fost dată rudelor chiar astăzi, când fata împlinește 24 de ani.

Și un alt doctor din spital a recomandat să i se facă transfuzia respectivă.

Totuși, Diana este o luptătoare. Le arată zilnic semne cum că vrea cu disperare să trăiască. O prietenă de-a ei ne-a mărturisit că „atunci când o asistentă i-a luat glicemia, Diana și-a mișcat un deget, iar când i s-a schimbat perfuzia, a tresărit. Începe să reacționeze, treptat. Face și febră, semn că există șanse să își revină”.

UPDATE Caz revoltător la Spitalul Județean Sibiu - O tânără în moarte cerebrală are nevoie de sânge, dar doctorul refuză transfuzia
FOTO Facebook

Totul pare inimaginabil și greu de descris în cuvinte, cum o tânără luptă să trăiască și nimeni nu vrea să o ajute. În acest moment, sibianca este în moarte cerebrală, conectată la aparate. Diana Ghisoiu este din Orlat și a terminat Facultatea de Inginerie, iar acum face un master în managementul calității. Apropiații spun că este cea mai optimistă persoană pe care au cunoscut-o și că, așa cum ea le era mereu alături, la fel vor și ei să îi fie în cele mai dureroase clipe.

Ultima oră

Participă la discuție

9 Commentarii

  1. Sa o ajute Dumnezeu sa își revină, oricare ar fi diagnosticul. Este o fata tânără și frumoasa. Cat despre sistemul nostru de sănătate, au rămas putini medici demni de lauda. Din experienta recenta, am plecat stupefiați de la Colentina cu gândul sa facem plângere. Dar ce rost are? Se protejează atât de bine unii pe alții.
    Sa o ajute Dumnezeu. Sa apara vesti tot mai bune

  2. Trebuie sa îi se mai faca transfuzii de sange, poate ca are o sansa cat de mica. Ce spuneti daca isi revine si nu moare, atunci nu ar trebui dat tot spitalul in judecata?

  3. Gabriel Cotabiță de ce s-a trezit din moartea cerebrală? El de ce a mai rămas în viață după săptămâni? Să fie cumva pentru că nu a fost la medicii din Sibiu? Sau pentru faptul că sibianca noastră nu are un buget suficient de mare?

    1. @Marius: Gabriel Cotabita a fost in coma, nu in moarte cerebrala. Este extrem de usor sa dai un search pe google si sa afli asta. De preferat inainte de a scrie o tampenie. Coma =/= moarte cerebrala. Ah inca ceva, in unele cazuri nici macar din coma nu se mai trezesc unii.

  4. Inainte sa aruncati cu gunoi si injuraturi in medici:

    „Moartea cerebrală este un proces ireversibil datorită absenţei circulaţiei cerebrale, urmată de procese ireversibile de necrozare a neuronilor

    Diagnosticul de moarte cerebrală implică absenţa completă a funcţiilor cerebrale.”

    Pentru ce sa se iroseasca sange, ce poate ajunge la cineva care chiar are nevoie, pentru o persoana care este in moarte cerebrala? Pentru cei care inca nu inteleg recititi cele doua fraze de mai sus si cautati in dictionar cuvantul ireversibil. Poate o sa va dati seama de aberatie.

    Da este tragic ca o tanara de doar 24 de ani este in situatia asta dar sa nu aruncam resurse si asa rare intr-o lupta cu morile de vant.

  5. Este foarte dureros sa stii ca o persoana draga parca “ iti scapa printre degete” si sa nu mai poti face nimic…din pacate diagnosticul de moarte cerebrala este unul crunt si o spun pentru ca si in familia noastra am avut un caz de moarte cerebrala( creierul nemaiavand activitate electrica) si nu s-a mai putut face nimic… practic creierul s-a stins si odata ce nu mai are activitate e ca si un bec cand s-a ars! ? multa putere! Doar un miracol de la Dumnezeu o poate salva!!! Doamne-ajuta!

  6. La așa un nenorocit de genu merita făcut public numele .. va este frica de el sau care e ideea ? De ce nu lăsați oameni sa știe cine jigodie ordinara de doctor este și sa nu mai meargă la el?

  7. Și mama mea a murit asa la spital fără sa i se facă nimic în 26 decembrie după o durere de spate a întrat în coma și după 4 zile a murit iar doctori nu îmi pot spune de ce a murit nu se știe cauza morți este răspunsul care lam primit

  8. ASTA NU E JURNALISM . SA PRELUATI O STIRE DUPA O POSTARE PE FACEBOOK FARA SA CERCETATI. NU FACETI ALTCEVA DECAT SA CREATI MAI MULTA TENSIUNE SI DEZINFORMARE.
    IMI PARE RAU PENTRU EA SI SPER CA DUMNEZEU SA II INTAREASCA PE PARINTI SA LUPTE ATAT CAT E DE LUPTAT
    DAR PE VIITOR DACA NU VORBITI, CA JURNALIST, CU UN MEDIC CALIFICAT… UN SEARCH PE GOOGLE SI O SA VEDETI CA PACIENTII IN MOARTE CEREBRALA AU AUTOMATISME ( miscarea degetelor , deschiderea ochiilor ETC) SI FAPTUL CA FEBRA LA UN PACIENT IN STAREA EI NU E CONSIDERAT UN SEMN DE AMELIORARE, DIMPOTRIVA. INFORMATI-VA CE INSEAMNA UN DIAGNOSTIC, CE DIAGNOSTIC A AVUT SUBIECTUL ARTICOLULUI DVS ( si meningita are diferite etiologii) , CARE E PROGNOSTICUL SI ATUNCI SA FACETI UN ARTICOL DE SENZATIONAL.