carantină la infecţioase şi program redus de vizită la ati din cauza gripei

Pentru a-şi proteja pacienţii internaţi de complicaţii sau alte probleme de sănătate, din cauza valului de răceli şi a gripei, medicii din secţiile de ATI şi Infecţioase din cel mai mare spital de stat din judeţ au decis să reducă programul de vizită al aparţinătorilor.

Carantină la Infecţioase şi doar câte un aparţinător în vizită la ATI

Cei care au bolnavi internaţi la Infecţioase în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este bine să ştie că îi pot vizita doar o oră pe zi, între orele 13.00 şi 14.00 şi numai dacă nu sunt şi ei bolnavi. La ATI situaţia se permite accesul familiilor şi prietenilor bolnavilor internaţi, de două ori pe zi, doar numai câte o persoană poate să facă vizita la patul celui internat şi doar dacă nu este răcit sau gripat.”La Infecţioase şi ATI nu este interzis accesul aparţinătorilor, dar este restricţionat. La Infecţioase accesul aparţinătorilor este permis o oră, între orele 13.00 şi 14.00. La Terapie Intensivă există două ferestre de vizitare, de la 13.00 la 13.30 şi seara de la 19.00 la ora 20.00 şi doar câte o persoană”, a explicat purtătorul de cuvânt al spitalului sibian, Decebal Todăriţă. Potrivit acestuia, în utimele 24 de ore au fost diagnosticaţi cu viroze,  cinci sibieni care au apelat la ajutorul medicilor de la Urgenţă.

Niciun caz de gripă la Sibiu

În judeţul Sibiu nu s-a confirmat în acest an, niciun caz de gripă, dar este în continuă creştere numărul pacienţilor suspecţi de gripă şi a celor diagnosticaţi cu infecţii respiratorii. Astfel, în prima săptămână din 2019 au fost 16 suspecţi de gripă, faţă de doar cinci în ultima săptămână din luna decembrie a anului 2018. Tot în prima săptămână din 2019, medicii sibieni au diagnosticat 1.074 de infecţii respiratorii, faţă de 666 de infecţii de acest fel identificate în ultima săptămână din decembrie 2018, potrivit celei mai recente raportări făcute de Direcţia de Sănătate Publică din Sibiu.Nu avem gripă încă în Sibiu

 

Ultima oră

Comentariul meu