cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în transilvania și restul țării
foto: arhivă

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în perioada 14-27 ianuarie. Începând cu marți seară va începe să ningă iar și se va intensifica și vântul.

Potrivit digi24.ro, meteorologii atenţionează că vremea severă va mai fi prezentă la munte până miercuri la ora 20:00. Acolo, vântul va sufla cu viteze de 65..80 km/h. La altitudini mari, însă, acesta va fi foarte puternic, rafalele de peste 120 km/h vor spulbera zăpada. De marți seară, în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, ninsorile se vor intensifica şi se vor mai depune 10..15 cm de zăpadă. Apoi, de joi, vremea se va încălzi şi vor apărea precipitaţii mixte.

În Transilvania, media maximelor din prima zi, de două grade, va scădea pe 15 ianuarie, până spre -4 grade, caracterizând o vreme rece, apoi va creşte până la 4 grade, în zilele de 17 şi 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea uşor de la medii de două grade Celsius la o medie cuprinsă între -2 şi -1 grad în perioada 21 – 23 ianuarie. După aceste zile, va urma o uşoară creştere a temperaturilor, până la două grade Celsius. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului şi se vor situa, în medie, între -8 şi -2 grade, mai puţin în noaptea de 16 ianuarie, când acestea vor coborî local sub pragul de ger, fiind în medie în jurul a -10 grade. Precipitaţii, slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic, pe parcursul celor două săptămâni.

În zonele montane se vor înregistra permanent medii ale temperaturii aerului sub pragul de îngheţ. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie până spre -11 grade, apoi va creşte spre -1, chiar la zero grade, în zilele de 17 şi 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat spre o medie de -5 grade în perioada 21 – 23 ianuarie, după care va urma o uşoară creştere până la -2 grade. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -10 şi -5 grade, cu excepţia nopţilor de 15 şi 16 ianuarie, care vor fi cele mai reci, cu o medie cuprinsă între -13 şi -12 grade Celsius. Vor fi ninsori moderate şi local însemnate cantitativ în primele zile, iar în restul intervalului de două săptămâni se vor semnala zilnic precipitaţii în general slabe, predominant ninsori.

 

Ultima oră

Comentariul meu