crima de la mediaș - criminalul a fost eliberat în mai 2018 în baza recursului compensatoriu
Rusu Marius a mai fost condamnat în trecut tot pentru omor și a fost eliberat condiționat de curând. Foto: Facebook

Autorul crimei petrecută sâmbătă noapte în fața unui club din Mediaș este recidivist. El a beneficiat de peste 400 de zile câștigate în baza legii recursului compensatoriu.

Recidivistul din Alba care a înjunghiat în nopate de sâmbătă spre duminică un tânăr în faţa unui club din Mediaş a beneficiat de 408 de zile câştigate în urma aplicării legii privind recursul compensatoriu, anunță adevarul.ro. Rusu Marius a fost eliberat în mai 2018.
Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost eliberat condiţionat în luna mai 2018, după aproape 10 ani de închisoare. Rusu Marius a fost condamnat în 2010, la 13 ani de închisoare, pentru tentativă de omor şi tentativă de omor deosebit de grav.
Potrivit deciziei de la Judecătoria Deva, bărbatul a beneficiat de 408 de zile câştigate potrivit legii privind recursul compensatoriu şi de 96 de zile câştigate ca urmare a muncii prestate în perioada cât a fost închis. În lipsa legii privind recursul compensatoriu, condamnatul ar mai fi stat cel puţin 1 an la închisoare.

crima de la mediaș - criminalul a fost eliberat în mai 2018 în baza recursului compensatoriu
Rusu Marius (foto stânga) l-a ucis cu mai multe lovituri de cuțit pe Faghiura Marius Andrei (foto dreapta) – Sursa colaj foto: Facebook

Motivarea Judecătoriei Deva privind eliberarea condiţionată a condamnatului Rusu Marius: ”Având în vedere că prin procesul verbal nr. 18/3.05.2018 al Comisiei de propuneri de pe lângă Penitenciarul Deva se solicită liberarea condiţionată a condamnatului Rusu Marius, întrucât îndeplineşte condiţiile legale. Din examinarea procesului verbal mai sus amintit se constată că prin sp. nr. 288/2014 a Tribunalul Alba, condamnatului Rusu Marius i s-a aplicat pedeapsa de 13 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 20 C.p. rap. la art. 176 C.p., a cărei executare a început la data de 26.08.2008. Din pedeapsa aplicată, echivalentă cu 4748 zile, condamnatul a executat efectiv 3946 zile ceea ce reprezintă 3/4 parte (din care 408 zile ca beneficiu conform Legii nr. 169/2017), iar prin adăugarea zilelor câştigate prin muncă prestată de 96 zile el a executat 3/4 parte din pedeapsa la care a fost condamnat. Considerând că din cuprinsul procesului verbal rezultă că susnumitul în timpul executării pedepsei a avut o comportare foarte bună, fiind disciplinat, dând prin aceasta dovezi temeinice de îndreptare. Astfel fiind şi întrucât în speţă sunt îndeplinite condiţiile prev. de art. 6 C.p. rap. la art. 59 C .p., instanţa apreciază că propunerea făcută este întemeiată şi, în consecinţă, urmează a dispune liberarea condiţionată a condamnatului Rusu Marius conform dispozitivului”.
Decizia Judecătoriei nu a fost contestată, astfel încât condamantul a fost eliberat după trei zile de la pronunţare. În 2010, Rusu Marius a fost condamnat, definitiv, pentru faptele din 2008, la un total de 22 de ani şi 6 luni pentru trei infracţiuni: 9 ani pentru tentativă de omor, 12 ani şi 6 luni pentru tentativă de omor deosebit de grav, 1 an de închisoare pentru port ilegal de armă albă în public. Ulterior, a fost contopită şi pedeapsa de 4 ani de închisoare pentru tâlhărie, din 2008. Instanţa a aplicat pedeapsa cea mai mare şi un spor de 6 luni, rezultând, în final, condamnarea de 13 ani.crima de la mediaș - criminalul a fost eliberat în mai 2018 în baza recursului compensatoriu

Camerele de supraveghere din fața clubului din Mediaș, au surprins momentul în care tânărul de 25 de ani este înjunghiat și lovit cu bestialitate de autorul crimei și alți amici ai acestuia.
Vedeți AICI IMAGINI CU MOMENTUL CRIMEI!

Noi imagini video de pe camerele video din clubul în care a început scandalul ce a dus la uciderea unui tânăr de 25 de ani din Mediaș, au ajuns în posesia noastră. Se poate vedea cum autorul crimei a amenințat cu cuțitul chiar din club.

 VEDEȚI AICI IMAGINILE DIN CLUB!

Criminalul a fost prins
Persoana bănuită că a lovit mortal cu cuțitul un tânăr în fața unui club din Mediaș a fost prinsă de polițiștii de la IPJ Alba. Acesta va fi încarcerat și audiat la Sibiu. Vedeți AICI FOTO!

Ultima oră

Comentariul meu