De ce cartofii prăjiți de la McDonald’s sunt mai buni decât cei de la KFC

Disputa pentru supremație nu este deloc una nouă. De zeci de ani cei de la McDonald’s se luptă cu KFC pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Cercetătorii au stabilit care e secretul celor de la McDonald’s.

Cartofii prăjiți sunt unul dintre cele mai bine vândute produse al lanțului de restaurante fast-food McDonald’s. Dar, ce pun în cartofi de ies atât de gustoși? Oamenii de știință au aflat, anunță shtiu.ro.
Crocanți la exterior și moi la interior, așa sunt cartofii prăjiți marca McDonald’s. Conform oamenilor de știință, se pare că mirosul ar putea fi responsabil pentru un procent de până la 90% din aroma percepută. Acest miros – și gustul care vine la pachet cu el – vine aproape exclusiv din uleiul în care sunt preparați cartofi prajiti.
Ca și majoritatea alimentelor prăjite, cartofii de la McDonald’s sunt gătiți în ulei de floarea soarelui. Aroma cartofilor provine din faptul că în ulei se pun ingrediente cum ar fi grăsimea (seu) de vită.
Printre alte ingrediente care se pun în cartofii marca McDonald’s se numără sare și zahăr (dextroză). În industria alimentară, echilibrul perfect al acestor ingrediente este cunoscut sub numele de „punctul fericirii”.
O singură porţie are 230 de calorii şi 11 grame de grăsime. Totuși, cel mai important lucru este un ingredient secret care pe site-ul oficial al companiei poartă denumirea de „aromă naturală și artificială”. Se pare că aroma conţine „grâu hidrolizat şi lapte hidrolizat ca ingrediente principale”.
În procesul de hidrolizare, proteinele din grâu şi lapte sunt eliminate cu apă, iar gustul rezultat dă o notă cărnoasă cartofilor prăjiţi.

Ultima oră