nesimțire fără margini - noile autobuze tursib, vandalizate
FOTO arhivă

Nici bine achiziționate, că deja încep să fie vandalizate. Autobuzele Tursib încep ușor, ușor să fie distruse oameni fără buni simț. Deși șoferii încearcă să îi facă pe călători să conștientizeze gravitatea situațiilor de genul, totul este în van, fiindcă nesimțirea unora depășește orice limită.

Șoferul anului, Iulian Șerb, a povestit pentru Ora de Sibiu cât de greu este să transporte oameni fără bun simț și cum este atacat verbal în încercarea lui de a dialoga în situații de genul. Acesta spune că nu mult a trecut de când au fost aduse de la București noile autobuze, și deja sunt vandalizate.

„Deja au început să le strice, să le vandalizeze. Au tăiat scaunele… Cred că în Gușterița s-a întâmplat. Sunt camere puse în autobuz, dar persoana în cauză statea în spate de tot și nu i s-a putut vedea fața. Trebuie luate măsuri, fiindcă nu se mai poate. Trebuie să facem o campanie sau ceva de genul, prin care să îi facem pe oamenii aceștia să înțeleagă că pentru ei au fost cumpărate, pentru confortul lor. Nu luăm un lucru și îl stricăm și ne batem joc doar fiindcă nu e al nostru”, spune șoferul anului 2018 de la Tursib.

Sunt destule cazuri în care autobuzele sunt murdare, din cauza sibienilor care uită că se află într-un spațiu public, într-un mijloc de transport în comun și încep să se comporte ca în junglă. Șoferii sunt indignați de cei care scuipă semințe pe jos, în autobuze, ori de cei care intră beți și încep să facă scandal. Ei nu pot însă să facă nimic mai mult, decât să îi atenționeze ori, în cazul unui conflict, să încerce să îl aplaneze.

„Noi nu putem să ne băgăm, nu putem să le cerem să se dea jos din autobuz, pentru ca au bilet. Legea nu ne permite să facem asta, noi nu avem dreptul. Putem fie să chemăm Poliția, fie să anunțăm celelalte organe specializate”, adaugă șoferul anului.

Atunci când îi atenționează pe cei care vandalizează mijloaele de transport în comun, șoferii ajung, în final, să fie victime, fiindcă, nervoși, nesimțiții care fac deranj sună la Tursib și spun că, în realitate, nu ei sunt de vină. Ba mai mult, le aduc acuze pe nedrept șoferilor, spunând că ei îi jignesc.

Situația este tragică, dat fiind faptul că autobuzele nu au nici măcar jumătate de an de când au fost puse în funcțiune.

Ultima oră

Comentariul meu