ford anunță că închide mai multe fabrici și dă mii de oameni afară

Mii de locuri de muncă vor fi tăiate, după ce producătorul american Ford va închide mai multe fabrici din Europa. De asemenea, producția unor modele va fi încheiată, iar în viitor va urma să se alieze cu liderul de piață Volkswagen.

Potrivit digi24.ro, Ford a declarat că va pune capăt producției unor modele neprofitabile și va schimba strategia pe piețe regionale dificile, inclusiv în Rusia.

Producătorul de automobile a declarat că va continua planurile de închidere a unei fabrici de transmisii în Franța și a început negocierile cu sindicatele privind oprirea producției mașinii compacte C-Max la o fabrică din Germania.

„Luăm măsuri decisive pentru a transforma afacerea Ford în Europa”, a spus Steven Armstrong, președintele Ford pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Producătorul auto a spus în iulie 2018 că va cheltui 11 miliarde de dolari în următorii trei până la cinci ani pentru a-și schimba afacerea în întreaga lume.

Vânzările și rentabilitatea Ford sunt puternice în Statele Unite, însă compania se află într-o situație dificilă în China și continuă să lupte pentru piață în Europa și America Latină.

În primele nouă luni ale anului 2018, Ford a raportat pierderi europene de 199 milioane dolari SUA, comparativ cu un profit de 278 milioane dolari SUA în aceeași perioadă a anului 2017. Este prevăzută o pierdere în regiune în 2018.

Analiștii au speculat că Ford și Volkswagen (VLKAF), cel mai mare producător de automobile din lume și o forță dominantă în Europa, ar putea să se alăture pentru a dezvolta autoturisme autonome, dar și alte tehnologii.

Ultima oră

Comentariul meu