de la spălător la șoferul anului la tursib - povestea unui vis împlinit

Iulian Șerb, un om modest și sincer, are 47 de ani și lucrează din anul 2005 la societatea de transport public în comun a Sibiului. De atunci și până în prezent, timpul și-a spus cuvântul și i-a arătat acestuia că se poate adapta în orice situație ori circumstanță. A început lucrând ca și spălător aici, apoi a avansat ca și șofer pe troleibuz, ca mai târziu, în 2009, să înceapă să conducă autobuzele. În 2018, a fost desemnat șoferul anului de la Tursib.

Șoferul sibian spune că a avut tot timpul o purtare „ca la carte”, iar asta l-a ajutat mult. „Nu am avut nicio reclamație, am fost mereu disponibil, nu am întârziat la muncă, iar astea au fost cele mai importante criterii în ceea ce privește alegerea mea ca cel mai bun șofer din 2018”, spune Iulian Șerb. Mărturisește totuși că, în ziua în care a fost chemat la secretariat, s-a temut că, poate, a făcut ceva greșit. Iar acela a fost momentul în care i s-a dat vestea cea mare.

Cât despre experiența lui ca și șofer, sibianul povestește că nu se vede făcând altceva. I-au plăcut dintotdeauna troleibuzele, iar ele au fost „prima lui dragoste”. Își aduce aminte că, atunci când era mic, s-a urcat pe locul unui șofer și s-a îndrăgostit de acea senzație de bine care l-a cuprins. Apoi doar și-a urmat visul.

de la spălător la șoferul anului la tursib - povestea unui vis împlinit

Totuși, un singur lucru și-ar mai fi dorit să facă în această viață: să ajungă mecanic de locomotivă. Revoluția l-a împiedicat însă, fiindcă toate clasele de mecanici se desființaseră. Ar fi putut merge la Brașov ori Târgu Mureș, dar s-a reprofilat. A ales viața de șofer și este fericit.

Iulian Șerb este și un om de bază, deoarece cu ajutorul lui au fost aduse, de la București, în Sibiu, autobuzele cele noi. Din octombrie 2018, sibianul nu a mai ieșit pe traseu, fiindcă a fost tot plecat să aducă noile mijloace de transport în comun. În ceea ce privește achizițiile, Iulian spune că sunt mai ușor de condus, fiindcă au cutie automată însă „mai e de lucru, ceilalți șoferi trebuie învățați să le conducă, fiindcă au filtru de particule și se conduc mai greu”.

de la spălător la șoferul anului la tursib - povestea unui vis împlinit

Sibianul este împlinit pe aproape toate planurile, dar doar un singur lucru ar mai lipsi: familia. S-a cufundat în muncă și s-a dedicat întru totul, încât nu este căsătorit și nu are nici copii. Dar asta nu îl supără prea tare, fiindcă, în plan profesional e mulțumit.
O altă mulțumire a acestuia vine și din faptul că situația financiară este la locul ei. Un șofer de Tursib poate câștiga și aproape 1.000 de euro într-o singură lună, dacă lucrează și în weekend-uri. În lunile mai „slăbuțe”, căștigă 3.500 de lei.

de la spălător la șoferul anului la tursib - povestea unui vis împlinit

Pe șoferul anului îl puteți vedea pe Traseul 2, dar abia din februarie. Până atunci ia o pauza bine meritată: este în concediu de odihnă!

Iată aici care sunt ceilalți șoferi premiați de la Tursib.

FOTO: Facebook Șerb Iulian-Mihai

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu