tot mai mulți sibieni suspecți de gripă

Medicii avertizează că a crescut în ultima săptămână numărul de sibieni răciți, mai ales a celor suspecți de gripă. Un număr de 16 pacienți din județul Sibiu au fost testați fiind suspecți de gripă, acesta fiind cel mai mare număr înregistrat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) de la începutul iernii.

Peste o mie de infecții respiratorii

Deocamdată medicii nu au diagnosticat niciun caz de gripă în județul Sibiu, potrivit Direcției de Sănătate Publică din Sibiu. Cu toate acestea, specialiștii recomandă în continuare vaccinarea antigripală. „ Medicii infecționiști spun ca să fim atenți că în ultima vreme gripa ia un pic amploare. (…) Gripa nu se tratează cu antibiotice. Ea trebuie tratată simptomatic”, a explicat directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu. Potrivit acestuia este recomandat să ne ferim de persoane răcite, locuri aglomerate, să nu consumăm alcool și să încercăm să avem o hrană sănătoasă. Primele zile din acest an au însemnat și o creștere a numărului de infecții respiratorii. Astfel, 1.074 de sibieni au fost diagnosticați cu infecții respiratorii în perioada 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019. În ultima săptămână medicii au confirmat și 254 de pneumonii.

Tot mai mulți sibieni răciți ajung la Urgență

Tot mai mulți sibieni cu infecții respiratorii au ajuns în ultimele zile la Urgența Spitalului Clinic Județean, potrivit purtătorului de cuvânt Decebal Todăriță. „Avem 23 de pneumonii de la începutul anului, cu trei internări și 23 de viroze, fără internări, cu recomandări medicale”, a precizat Decebal Todăriță. Numai în ultimele 24 de ore, trei sibieni au fost diagnosticați cu viroză respiratorie la Spitalul Clinic Județean de Urgență, fiind vorba de o femeie și doi bărbați.

Ultima oră

Comentariul meu