încă o echipă din sibiu s-a calificat în finala nasa - elevii de la goga nu pot merge pentru că nu au bani

Situație disperată pentru opt elevi de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu. Au reușit să se califice în finala competiției Zero Robotics High School Tournament din SUA însă, deocamdată, lipsa banilor îi împiedică să meargă.

Este vorba despre echipa Valak care a aflat abia la finalul lunii decembrie de calificarea în finala NASA, care va avea loc la finalul lunii ianuarie. Elevii și coordonatorul lor sunt însă optimiști și cred că vor reuși, cu puțin ajutor din partea comunității, să strângă suma de 20.000 de euro, bani necesari plecării.

„Lucrăm la contractele de sponsorizare în acest moment. Le vom trimite la firme și asteptăm. Deja au fost donați niște bani. Noi suntem optimiști”, spune Cimaron Ionescu, coordonatorul echipei Valak.

Pentru ca suma să fie strânsă cât mai repede, conducerea Colegiului Național „Octavian Goga” a solicitat finanțare și din partea Primăriei Sibiu. Miercuri urmează să se stabilească dacă elevii vor primi ajutorul cerut.

Dacă va reuși să strângă banii, echipa Valak, formată din opt elevi în clasa a XII-a, la profilul Matematică-Informatică, și anume: Mareș Sabin, Avram Eric, Palagniuc Victor, Ghișe Mihai, Mihăilă Gabriel, Cataramă Radu și Căpriță Radu, nu va fi însoțită de coordonatorul său. Din cauza unor probleme de sănătate, Cimaron Ionescu, profesor de fizică, cel care i-a coordonat în vederea obținerii performanțelor, nu va putea merge cu ei.

La concursul din SUA va participa și echipa Quaternion, formată din elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”. Aceștia au aflat mai repede că s-au calificat, la începutul lunii decembrie, motiv pentru care au avut timp să facă rost de bani. În cazul acestora, Primăria Sibiu și-a arătat susținerea.

Sibienii care vor să îi ajute pe elevi să își vadă visul împlinit, îi pot susține cu donații în următoarele conturi:
RO57RZBR0000060014574102 – Asociația „Prietenii Colegiului Octavian Goga” Sibiu – CONT RON (Nemes Delia)
RO64BTRLEURCRT0285746801 – CONT EUR (Ghise Nicolae-Mihai, cu SWIFT-ul BTRLRO22)
RO68BTRLUSDCRT0285746801 – CONT USD (Ghise Nicolae-Mihai, cu SWIFT-ul BTRLRO22)

Ultima oră

Comentariul meu