ambulanţele ajung mai greu din cauza gerului la sibiu

Maşinile de la Ambulanţă este posibil să ajungă cu câteva minute mai târziu la pacienţi din cauza gerului şi a drumurilor acoperite de zăpadă, potrivit unui comunicat de presă. Azi-noapte la Sibiu a fost cel mai frig din toată ţara. Meteorologii au înregistrat temperatura de minus 22,9 grade la staţia de lângă Aeroportul Internaţional din Sibiu, minima nopţii din România, potrivit meteorologului Adrian Paşol.

Sunaţi la 112 doar pentru urgenţe majore
Medicii de la Ambulanţă ne sfătuiesc să sunăm la 112 doar pentru urgenţe importante, pentru restul cazurilor, putem merge la medicul de familie sau la Urgenţa de la Judeţean. „Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu, reprezentat prin manager general dr. Alina Tărnăuceanu, având în vedere condițiile meteo cu temperaturi negative de până la -22 de grade Celsius înregistrate la nivelul județului Sibiu, face apel către populație pentru următoarele: adresarea prioritară către medicul de familie și centrele de permanență;  apelarea numărului unic de urgență 112 doar pentru urgențele majore; prelungirea timpilor de ajungere la caz precum și un grad de disconfort termic pentru pacient în celula medicală. Asigurăm toți cetățenii că se fac toate eforturile pentru menținerea în parametri a întregului parc auto disponibil și pentru a asigura un act medical de calitate”, se arată în comunicatul celor de la Ambulanţa Sibiu.

Oameni ai străzii, salvaţi de medicii de la Ambulanţă
În ultimele 24 de ore, medicii de la Ambulanţa Sibiu au salvat doi oameni ai străzii. Unul dintre ei este „un bărbat de 50 de ani, fără loBarbat, 50 de ani, fără locuinţă, preluat din faţa farmaciei Catena de pe Bulevardul Mihai Viteazu, ieri la ora 20.00. Nu avea degerături. (…) A fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe din Sibiu”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Sibiu, Liliana Blaga. Potrivit acesteia, medicii de la Ambulanţă au transportat ieri şi un bărbat de 37 de ani care era în stradă, la Camera de Primiri Urgente a Spitalului din Agnita.

Ultima oră

Comentariul meu