bilanț 2018 - cele mai grave accidente petrecute la sibiu

Accidentele de circulație continuă să se petreacă indiferent de câtă prevenție fac polițiștii. Mulți șoferi apasă mult prea tare pedala de accelerație, se aventurează în depășiri riscante sau nu sunt atenți la trecerile de pietoni. nici aceștia din urmă nu respectă mereu regulile rutiere, astfel că unii dintre ei își pierd viața. anul 2018 a fost unul ”plin” din acest punct de vedere, pentru că statisticile arată că s-au petrecut mai multe accidente grave față de 2017.

Statistici îngrijorătoare

Astfel, în anul 2018 au avut loc, pe teritoriul județului Sibiu, 196 de accidente grave, față de 183 petrecute în 2017. În urma acestor accidente, în 2018 și-au pierdut viața 34 de oameni, față de 31 în 2017. Și numărul celor răniți grav a crescut în 2018 la 193 față de 186 în 2017.

Principala cauză de producere a accidentelor grave, în 218, a fost viteza neadaptată condițiilor de drum. din această cauză s-au petrecut 36 de accidente soldate cu 15 decedați și 35 de răniți grav. Neacordarea de prioritate pietonilor a dus la producerea a 25 de accidente grave soldate cu 4 persoane decedate și 25 rănite grav. Neacordarea de prioritate vehiculelor a dus la producerea a 21 de accidente soldate cu o persoană decedată și 25 rănite grav. Cinci persoane au decedat și 17 au fost grav rănite după ce au fost implicate în 21 de accidente care au avut drept cauză indisciplina pietonilor.

Majoritatea accidentelor s-au petrecut în zilele de marți și sâmbătă, iar intervalul orar fatidic a fost 14- 22.

Cele mai grave

Seria accidentelor grave a început chiar din primele zile ale lui 2018. Atunci, pe 9 ianuarie, doi sibieni au ,murit pe loc după ce au intrat cu mașina într-un Tir, pe Valea Oltului, în zona localității Lazaret. Mașina era condusă de un cunoscut fotograf sibian, Mircea Radu Achim de 38 de ani. cu el se afla prietenul său de o viață, un bărbat de 42 de ani. Cei doi veneau către Sibiu și mai aveau 30 de kilometri până acasă când s-a produs accidentul din cauza vitezei mult prea mari cu care șoferul a intrat într-o curbă la dreapta. Detalii despre accident aici. 

bilanț 2018 - cele mai grave accidente petrecute la sibiu

 

Unul din accidentele care a șocat Sibiul s-a petrecut la începutul lunii februarie. Atunci, medicul chirurg Laurențiu Beli se întorcea de la o petrecere din Păltiniș. Drumul i s-a oprit însă într-un stâlp din fața hotelului Hilton. Polițiștii ajunși la fața locului au văzut că acul kilometrajului se oprise la 220 de km la oră. Medicul a murit pe loc. Avea 37 de ani. Detalii despre accident aici. 

bilanț 2018 - cele mai grave accidente petrecute la sibiu

În luna mai o fetiță de 12 ani din Cisnădie a murit la două ore după ce a fost lovită de o mașină condusă de un tânăr de 19 ani. Fetița se afla pe carosabil pentru că se juca cu alți colegi. Detalii aici.

bilanț 2018 - cele mai grave accidente petrecute la sibiu

În luna august cursele de mașini au făcut o victimă la Mediaș. Un tânăr de 23 de ani a fost lovit în plin de un șofer medieșean care participa la o întrecere ilegală. Pietonul a murit pe loc, iar mai târziu polițiștii au confirmat că acolo a avut loc o cursă între mașini. Șoferul vinovat a fost între timp condamnat la închisoare. Detalii aici. 

bilanț 2018 - cele mai grave accidente petrecute la sibiu

Octombrie a fost luna în acre un motociclist sibian și-a pierdut viața în urma unui accident petrecut în cartierul Turnișor. S-a izbit de o mașină, iar polițiștii au stabilit atunci că ambii conducători poartă vina pentru producerea accidentului. Detalii aici.

bilanț 2018 - cele mai grave accidente petrecute la sibiu

La finalul lui octombrie un bărbat din Bradu a decedat după ce a fost lovit de o mașină. Inițial polițiștii au stabilit că pietonul traversase strada prin loc nepermis, însă ancheta ulterioară a stabilit că pietonul a fost lovit în timp ce se afla pe trecerea de pietoni. Detalii despre accident, aici.

În luna noiembrie un alt sibian și-a pierdut viața pe Dealul Dăii, chiar în fața ansamblului Bavaria. A pierdut controlul volanului și a intrat într-o statuie de pe marginea drumului. Cum s-a petrecut accidentul, aici.

bilanț 2018 - cele mai grave accidente petrecute la sibiu

Luna decembrie a fost nefastă pentru două fetițe din Șaroșu pe Târnave. Împreună cu o colegă, cele două fete au traversat neregulamentar strada moment în care au fost lovite de o mașină condusă de un bărbat de 46 de ani. Fetița de 9 ani a murit, iar cealaltă a fost grav rănită. Detalii despre ce s-a întâmplat, aici.

bilanț 2018 - cele mai grave accidente petrecute la sibiu

Tot la mijlocul lunii decembrie în județul Sibiu a avut loc unul din cele mai grave accidente. A fost nevoie de activarea planului roșu de intervenție după ce  șoferul unui turism condus spre Sibiu a depășit un alt autoturism, iar la revenirea pe bandă a derapat și a pătruns pe contrasens, acolo unde a intrat în coliziune cu un microbuz înmatriculat în Neamț și cu un turism condus tot spre Sibiu. Mai apoi microbuzul a ricoșat în alt microbuz înmatriculat în Vaslui. Zece persoane au fost rănite. A doua zi fratele șoferului vinovat a decedat la spital. Detalii despre accident, aici.

bilanț 2018 - cele mai grave accidente petrecute la sibiu

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu