a murit coriolan brad, cetățean de onoare al județului sibiu

După o viață împlinită, întinsă pe aproape 95 de ani, domnul dr. Coriolan Brad, cetățean de onoare al județului Sibiu, a încetat din viață în seara zilei de 3 ianuarie 2019, la Gura Râului.

Coriolan Brad a decedat în comuna sa natală, unde dorul și dragostea de țară l-au făcut să se reîntoarcă după un exil considerabil în Germania, început în 1976.
Înmormântarea acestuia a avut loc sâmbătă, 5 ianuarie, în cimitirul bisericii din comuna Gura Râului
De profesie medic internist, cu doctoratul în medicină luat în 1971, fost director al Spitalului Județean Sibiu în perioada 1972-1976, veteran de război și activist politic în exil, cadru didactic asocial al Facultății de medicină din Sibiu, Coriolan Brad a primit titlul de Cetățean de onoare al județul Sibiu în cadrul ședinței solemne de Consiliu Județean din data de 1 Decembrie 2016.
”În exil a scris articole cu conținut politic pentru apărarea țării și a poporului român și a fost membru al «Consiliului național român», făcând parte din Biroul executiv central pentru Europa și America”.
Veteran de război, Coriolan Brad a primit Crucea comemorativă pentru serviciile militare din cel de-al doilea război mondial. Medicul este autor a trei cărți de specialitate: Tabagismul și efectele lui (1964), Actualități în hepatologie (1996), Bolile pancreasului (2002).

Ultima oră

Comentariul meu