trif se ia (din nou) de iohannis: „sabotează din nou românia!”

Președinte PSD Sibiu, Bogdan Trif, a declarat, vineri, că șeful statului Klaus Iohannis nu are nicio intenție să respecte ordinea constituțională și să numească miniștrii nominalizați de către premierul Viorica Dăncilă, adăugând că în acest fel Iohannis „sabotează din nou România”.

„Iohannis sabotează din nou România. Iohannis își continuă misiunea de sabotaj a intereselor României refuzând să numească doi miniștri la conducerea a două ministere cheie din Guvernul României, Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării Regionale. După ce a încercat să tragă de timp și nu a luat act de demisiile acestor doi miniștri și de voința premierului, deși era evident pentru oricine că demisiile trebuiau aceptate, a fost nevoie de intervenția Curții Constituționale pentru a-l forța să accepte vacantarea posturilor”, a scris Bogdan Trif, vineri pe Facebook.

De altfel, ministrul Turismului Bogdan Trif a subliniat că șeful statului nu are nicio intenție să respecte ordinea constituțională și să numească miniștrii nominalizați de către premierul Viorica Dăncilă.

„Mai mult, <cumpărătorul de case de rea-credință>, așa cum fost numit de o instanță judecătorească din România, pentru achiziția ilegală a unei case, Werner Klaus Iohannis a declarat cu nonșalanță că nu are nicio intenție să respecte ordinea constituțională și să numească miniștrii nominalizați de către premierul României. Cu totală lipsă de responsabilitate și logică, Iohannis a spus că și-ar fi pus echipa de la Cotroceni să gândească o analiză prin care să justifice de ce ar urma să refuze propunerile de miniștri ale premierului” a adăugat social-democratul.

Liderul PSD Sibiu mai spune că Ministerele Transporturilor și Dezvoltării Regionale au dosare extrem de importante de rezolvat pe perioada Președinției Consiliului UE, iar absența demnitarilor care trebuie să negocieze îndeplinirea sarcinilor pe perioada acestui mandat la României afectează atingerea obiectivelor țării noastre și ale Uniunii Europene.

Acesta îi cere lui Klaus Iohannis să înceteze cu acest joc periculos pentru țara noastră.

„Iohannis pare să nu renunțe la misiunea de a sabota România după ce a declarat în mai multe rânduri că țara noastră nu este pregătită să-și exercite mandatul pe perioada Președinției Consiliului Uniunii Europene. Din cauza acestor declarații, românii au fost umiliți, iar premierul Finlandei a cerut public ca guvernul Finlandei să preia președinția în locul României. Îi reamintim lui Werner Klaus Iohannis că a fost ales de români să apere interesele României și nu ale străinilor, motiv pentru care îi cerem să înceteze acest joc periculos pentru țara noastră.”, a conchis Trif.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că va respinge propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării, și anume, Mircea Drăghici și Lia Olguța Vasilescu.

Administrația Prezidențială anunță joi că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia lui Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice.

Totodată, șeful statului a semnat decretul de vacantare a postului de ministru al Transporturilor, după demisia lui Lucian Șova.

Cele două ministere funcționează cu miniștri demisionari de o lună. Premierul a anunțat, în urmă cu două zile, că președintele a informat-o că nu va accepta propunerile Lia Olguța Vasilescu (la Ministerul Dezvoltării) și Mihai Drăghici (la Transporturi).

O decizie a Curții Constituționale din 19 decembrie arată că șeful statului era obligat să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru şi să răspundă motivat legat de numirile noilor miniştri.

sursa: medifax.ro

Ultima oră

Comentariul meu