se revizuiește sf-ul pentru autostrada sibiu - făgăraș
FOTO arhivă

CNADR are în plan construcția unei autostrăzi de la Sibiu la Făgăraș. Pentru a obține fonduri nerambursabile este nevoie de depunerea unui studiu de fezabilitate, dar și acesta trebuie revizuit. 

Obiectivul general al proiectului, ca parte din reteaua TEN-T Globala, este imbunatatirea competitivitatii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care faciliteaza integrarea economica in UE, contribuind astfel la dezvoltarea pietii interne cu scopul de a crea conditiile pentru cresterea volumului investitiilor, promovarea transportului durabil si a coeziunii in reteaua de drumuri europene.

Valoarea totală a proiectului este de 19.907.426,58 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-12.600.145,53 lei, 25% contribuția proprie- 4.200.048,51 lei, restul de 3.107.232,54 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt :
Prestatorul va respecta structura minimă a Studiului de Fezabilitate conform HG 208/2008, precum și următoarea structură minimă: Sinteza; Studiul de trafic; Studiul privind alternative de traseu; Investigații și studii de teren; Activități de proiectare; Evaluarea impactului asupra mediului; Analiza cost-beneficiu și modelul financiar; Identificarea rețelelor și instalațiilor existente; Etapele de construcție și aspectele de sănătate și securitate; Autorizații, avize și acorduri; Estimări de cost; Raportul de audit de siguranța rutieră; Documentația de atribuire a Contractului de proiectare și execuție.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. adica noi …tot furam ca nu ne intreaba nimeni nimic ! ala de fura un lacat ,il baga 2 ani pe loc la ocna !

  2. Noi cu “ajutorul” UE, tot facem proiecte pe care apoi le refacem. Autostrazi mai putine si se pare ca nu trebuie sa treaca muntii sa lege Ardealul de restultarii. “Poate” este o intimplare.