peste 12.000 de litri de agheasmă pentru slujba de bobotează de duminică din piaţa mare

Toţi preoţii de la bisericile din municipiul Sibiu, în frunte cu Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, vor oficia duminică, slujba de Bobotează, în Piaţa Mare, unde se va împărţi pe urmă apa sfinţită tuturor credincioşilor ce vor fi prezenţi. Slujba va avea loc duminică, de la ora 12.00, în Piaţa Mare, anunţă secretarul Mitropoliei Ardealului, preotul Cristian Vaida.

12.500 de litri de agheasmă

Preoţii vor împărţi enoriaşilor duminică, după ce se va termina slujba, 12.500 de litri de agheasmă. „O să îmbuteliem 15.000 de sticle (de jumătate de litru fiecare n.r.). Mâine de la ora 10.00 începem îmbutelierea sticlelor în Catedrala Mitropolitană. Vom avea şi zece butoaie mari, fiecare de câte 500 de litri”, a declarat preotul Emilian Man. Voluntarii interesaţi să ajute la îmbutelierea sticlelor cu apă sfinţită sunt aşteptaţi sâmbătă, începând de la ora 10.00, să-i ajute pe preoţi, în Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

Agheasma mare e bună de băut înainte de mâncare, timp de 40 de zile

Din Agheasma mare e bine să se guste, înainte de masă, timp de 40 de zile, începând cu Boboteaza şi de fiecare dată când se ţine post, potrivit Mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza. „Agheasma mare se ia dimineata, pe nemancate, inaintea anafurei iar atunci cand credinciosul se impartaseste, dupa aceasta. Timpul cand se consuma este din Ajunul Bobotezei, pana la Odovania praznicului. Se poate lua Agheasma Mare si in situatii speciale, la recomandarea duhovnicului”, potrivit site-ului crestinortodox.ro.peste 12.000 de litri de agheasmă pentru slujba de bobotează de duminică din piaţa mare

Evenimentul Botezului este descris de către toţi evangheliştii. Matei ne relatează ca Iisus a venit din Galileea la râul Iordan unde boteza Ioan Botezătorul, cerând să fie şi el botezat. Ioan i-a zis: „Eu am trebuinţă să fiu botezat de tine şi tu vii la mine” (Matei 3, 14), iar la răspunsul lui Iisus că aşa se cuvine, a fost botezat în cele din urmă de către Ioan. Boboteaza (Botezul Domnului) este o manifestare a celor trei Persoane ale Treimii: Fiul se botează in Iordan de către Ioan, Spiritul Sfânt se coboară asupra lui Iisus in chip de porumbel, iar Tatăl din cer Il declară ca fiind Fiul său.

Ultima oră

Comentariul meu