puz-ul viitorului spital al sibiului în dezbatere publică - se propun patru benzi pe calea șurii mici

Realizarea noului spital al Sibiului face pași mici, dar îi face. Primul dintre acestea este dezbaterea publică pe marginea Planului Urbanistic Zonal. PUZ-ul a fost realizat la cererea Consiliului Județean, tot aici fiind inițiată dezbaterea publică.

Principala problemă dezbătută în PUZ este accesul către noul spital. Strada cea mai circulată va fi cu siguranță Calea Șurii Mici. Astfel, aici se propune lărgirea la 4 benzi, aceeași soluție aplicându-se și pentru strada Cuarțului. La intersecția celor două se propune realizarea unui sens giratoriu cu două benzi.

Specialiștii care au realizat PUZ-ul pentru viitorul spital recomandă realizarea unor benzi separate pentru transportul în comun ce ar putea fi folosite și de ambulanțe.

Un alt sens giratoriu este recomandat a se construi la intersecția Căii Șurii Mici cu DN7H, iar în următorii 10- 15 ani specialiștii spun că ar fi oportună amenajarea unui pasaj denivelat pentru fluidizarea circulației pe direcția cea mai solicitată.

Pentru intersecția Calea Șurii Mici – Strada Kogălniceanu – Strada Turnișorului PUZ-ul prevede instalarea de semafoare inteligente, iar pentru Calea Șurii Mici – Strada Frigoriferului obligativitatea de virare către stânga s-ar putea schimba cu obligativitatea virării la dreapta dinspre Frigoriferului către Calea Șurii Mici.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Propunerea unui nou spital excentric este o idee foarte proasta. Nu se spune nimic despre ce se va face cu actualele cladiri ale Spitalului. In incinta Spitalului se poate construi un spitalul nou. Sa nu mai vorbim ca se putea construii pe amplasamentul de la Berea Sibiului, Mecanica, Virola. „Studiul” privind centrul istoric este o prevedere birocratica. Trebuie avuta in vedere accesibilitatea bolnavilor si traficul foarte mare avind in vedere ca actualul personaleste de cam 1500 de insi. Sa nu mai vorbim de greselilefacute in timp, de a crea un spital privat in curtea spitalului, a Facultatii de medicina, de transformare a unei viitoarecladiri a Sanepidului inlocuinte, etc.