video cel mai ascultat cântec de revelion. videoclip filmat în sufragerie

Pe lângă alte mari hit-uri, unul din cântecele lansate de ABBA este cel mai ascultat în preajma Anului Nou. Happy New Year încă este number one în ultima zi a fiecărui an.

Libertatea.ro scrie că refrenul melodiei ‘Happy New Year’ cântate de ABBA este, probabil, cel mai ascultat în noaptea de Revelion, după clasicul ‘La mulți ani cu sănătate!’. Deși acum e un mega hit, drumul spre fruntea clasamentelor nu a fost deloc ușor. Piesa, lansată în 1980, a așteptat aproape două decenii ca să devină celebră în toată lumea.

‘Tăticule, nu te-mbăta în ziua de Crăciun’

Ideea melodiei le-a venit celor doi compozitori ai trupei, Benny Andersson și Bjorn Ulvaeus. Dar planurile lor nu erau să lanseze un single care și azi e cântat de o lume întreagă de Anul Nou, ci pur și simplu o melodie care să facă parte dintr-un musical: băieții de la ABBA intenționau să colaboreze cu celebrul umorist John Cleese, fondatorul nu mai puțin faimosului grup comic Monty Python. Așa că s-au întâlnit, în ianuarie 1980, și au discutat despre un musical. Compoziția avea titlul de lucru „Daddy Don’t Get Drunk on Christmas Day’ („Tăticule, nu te-mbăta în ziua de Crăciun’), ceea ce era suficient de ispititor pentru John Cleese! Dar planurile nu s-au materializat, așa că ABBA a înregistrat în februarie piesa în forma actuală, scrie unsitedemuzica.ro. Un succes întârziat Piesa ‘Happy New Year’, cu vocea blondei Agnetha Fältskog în prim-plan, a fost inclusă în albumul „Super Trouper’ și multă vreme aproape că a fost trecută cu vederea de fani. Practic, cântecul a figurat ca single în 1980 doar în Argentina, unde a ajuns în Top 5 (varianta în limba spaniolă, „Felicidad’).

YouTube video

Asta chiar dacă, în noiembrie 1980, înainte de lansarea albumului „Super Trouper’, a fost realizat și un videoclip de promovare, filmat în apartamentul regizorului Lasse Hallström! Ulterior, deși televiziunea suedeză difuza melodia la fiecare An Nou, hitul „Happy New Year’ a așteptat aproape două decenii pentru a fi lansat pe single, în anul 1999. Succesul a fost uriaș, Într-un timp record piesa a ajuns în topurile din toată lumea, iar de acolo, în inimile fanilor de pretutindeni. „Happy New Year’ este un cântec despre teama de viitor, spaima că ar putea fi mai rău ceea ce vine, iar scopul e să ne încurajeze să înfruntăm ceea ce urmează, a precizat compozitorul Benny Andersson într-un interviu .

Ultima oră

Comentariul meu