Un pușcărias a dat în judecată Ministerul Justiției - Vrea să bea bere fără alcool
FOTO arhivă

Un deținut de la penitenciarul din Iași vrea să bea bere fără alcool, însă, în incinta închisorii, nu se vinde. El a dat în judecată ministerul Justiției, condus de Tudorel Toader, și Administrația Națională a Penitenciarelor, totul pentru o mică bucurie în spatele gratiilor.

Potrivit digi24.ro, Anton Parasca, în vârstă de 59 de ani,  încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, a deschis mai multe procese, în ultimul an, fiind nemul­ţumit de un refuz de-al reprezentanţilor închisorii ieşene de a permite vânzarea berii fără alcool.

El a argumentat că berea este încadrată în categoria produselor alimentare, aducând în sprijinul spuselor sale un document semnat de Ministerul Agriculturii. Cum conducerea penitenciarului nu s-a lăsat înduplecată, bărbatul a decis să își caute „dreptatea” în instanță, însă a pierdut procesul.

Parasca nu s-a lăsat descurajat. A mai deschis un proces, de această dată cerând anularea actului normativ care interzice accesul deţinuţilor la bere fără alcool.

El a dat în judecată nu numai penitenciarul din Iași, ci şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Justiţiei.

Deținutul a pierdut însă și acest proces definitiv, așa că va trbui să aștepte până când va ieși din închisoare pentru a se bucura de o bere fără alcool. Bărbatul execută o pedeapsă de 5 ani și 6 luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat, în 2014, pentru complicitate la evaziune fiscală.

Ultima oră

Comentariul meu