Copii prinși cu petarde la Ocna Sibiului, chiar când le detonau
Foto Arhivă

Doi copii din Ocna Sibiului au ajuns în atenția polițiștilor după ce asupra lor au fost găsite petarde dintr-o categorie interzisă de lege. 

La data de 27 decembrie, în jurul orei 14,30, în Ocna Sibiului, polițiștii au depistat doi minori, o fată în vârstă de 9 ani și un băiat în vârstă de 14 ani, localnici, care detonau articole pirotehnice. Cei doi aveau asupra lor câte o cutie de petarde a 60 de bucăți, articole pirotehnice încadrate în clasa F2, articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc scăzut şi un nivel de zgomot scăzut şi care sunt destinate utilizării în exterior în spaţii restrânse.

Persoanelor juridice le este interzisă comercializarea articolelor pirotehnice din clasa F2, iar persoanelor fizice le sunt interzise confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importarea, folosirea sau executarea oricărei operaţiuni cu articole pirotehnice din categoria F2.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, iar petardele au fost ridicate în vederea confiscării.

Polițiștii le recomandă părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Ultima oră

Comentariul meu