foto premieră în sibiu - crăciunul oamenilor străzii. bunătăți dăruite săracilor în parcul astra

Pentru prima dată, autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, împreună cu soţia, Sighişoara, dar şi alţi apropiaţi, au dăruit joi, mâncare caldă oamenilor săraci, în Parcul ASTRA.

Acţiunea numită „Crăciunul oamenilor străzii” a reprezentat 700 de caserole de plastic umplute cu sarmale calde şi cârnaţi fierbinţi pentru tot atâţia sibieni care nu au avut ce să mânânce de Crăciun. Cioabă, cunoscut ca rege al romilor, este şi pastor la biserica acestora din cartierul Turnişor. El spune că a făcut acest gest, pentru toţi săracii, indiferent de etnie şi că intenţionează să repete gestul umanitar şi în anii viitori. „Indiferent de etnie, am zis că sărbătoarea Naşterii Domnului Nostru Iisus Hristos trebuie să producă bucurie pentru toată lumea. Şi pentru oamenii străzii, care nu îşi permit să aibă o masă de Crăciun, m-am gândit că este creştinesc, conform Sfintei Scripturi, să le le oferim o masă gratuit. Şi promit că aceasta va fi o tradiţie în Sibiu”, a declarat pentru Ora de Sibiu, Dorin Cioabă. Potrivit acestuia, romii au dăruit tuturor azi, sarmale, cârnaţi, pâine, dar şi alte produse tradiţionale.

Cioabă, un gurmand înrăit
Unul din cei mai mari gurmanzi cunoscuţi în Sibiu este Dorin Cioabă. Asta datorită şi soţiei sale, Sighişoara, pe care a lăudat-o în dese ori când a venit vorba de mâncare. Acasă nu găteşte doar Sighişoara Cioabă, ci şi Dorin. Regele romilor a preparat chiar el un romburger, la un festival culinar din centrul Sibiului. Dorin Cioabă s-a făcut remarcat în presa naţională şi prin pariul făcut cu Cătălin Măruţă, după care s-a apucat de slăbit. Însă s-a simţit rău şi a renunţat să mai ţină o cură drastică de slăbit.

Încercare de a intra în Cartea Recordurilor
În 2012, Florin Cioabă a încercat să intre în Cartea Recordurilor cu o mâncare specifică ţigănească, preparată în special din varză şi carne. Însă cei de la Cartea Recordurilor nu au omologat încercarea de la Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Nu in Parcul Astra trebuia sa faca asta, a ajuns si acest parc loc de paranghelie al romilor, trist. Daca vrea sa fie milostiv „regele”, ar putea gasi multe alte locuri, nu tocmai in buricul targului, sa-l vada lumea. Sa caute saracii din „regatul”lui ca are destui, in Turnisor a fost la ai lui ?