orange pierde un nou proces la sibiu. clauză de contract declarată abuzivă

 Compania de telefonie Orange pierde un al doilea proces la Sibiu. După ce în urmă cu câteva luni, a trebuit să despăgubească un client pentru că nu i-a reparat telefonul, acum Judecătoria Sibiu a declarat abuzivă una dintre clauzele impuse de Orange în contracte. Compania de telefonie a fost dată în judecată de un un client căruia nu i-a permis să treacă la un abonament inferior.

Acesta și-a căutat dreptatea în instanță și a obținut anularea fără taxă suplimentară a contractului. Judecătoria Sibiu a decis că această clauză este abuzivă și că Orange va trebui să plătească fostului client și 900 de euro, suprataxa achitată pentru prestarea serviciului roaming în Uniunea Europeană, plus cheltuieli de judecată.

„Admite cererea de chemare în judecată formulată și precizată de reclamanta în contradictoriu cu parată și, în consecință: Constată caracterul abuziv al clauzei prevăzute de art. 8 lit. c din contractul seria referitoare la taxa impusă precum și al clauzei din pagina 1 a contractului ‘Înlocuirea abonamentului în perioada minimală contractuală, cu un abonament de valoare inferioară nu este permisă’. Dispune încetarea contractului, fără obligația reclamantei de a achita taxa prevăzută de art.8 lit. c din contract. Obligă pe pârată la restituirea către reclamanta a sumei de 4.264 lei percepută cu titlu de suprataxă pentru prestarea serviciului roaming în UE/SEE. Obligă pârată la plata către reclamanta a cheltuielilor de judecată în cuantum de 1.124,78 lei”, se arată in decizie.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termenul legal.

Ultima oră

Comentariul meu