Primăria modernizează iluminatul public din Sibiu și Păltiniș - Vrea și părerea ta

Este timpul ca Sibiul și Păltinișul să aibă o rețea de iluminat public modernă și eficientă. Pentru asta Primăria a întocmit toate actele necesare, dar vrea și părerea sibienilor despre acest lucru. A inițiat o dezbatere publică pe această temă.

Strategia de dezvoltare și modernizare a iluminatului public din sibiu și Păltiniș are ca scop modernizarea, organizarea, eficientizarea serviciului de iluminat public pentru creșterea gradului de siguranță rutieră dar și a pietonilor.

Primăria a ajuns la concluzia că sistemul de iluminat trebuie schimbat pentru că majoritatea punctelor energetice sunt mai vechi de 30 de ani, iar întreținerea și menținere în funcționare la parametrii normali necesită fonduri mult prea mari și nejustificate. În plus, în unele locuri puterea becurilor este mult prea mare, iar în altele insuficientă.

Rețelele de alimentare ele sunt în majoritate aeriene și sunt comune atât pentru alimentarea utilizatorilor casnici, dar deservesc și iluminatul public. Rețelele subterane sunt și ele foarte vechi, cu excepția celor realizate în ultimii ani, și necesită înlocuire.

Externalizarea administrării iluminatului public
Până acum iluminatul public a fost gestionat de Primăria Sibiu. Concluziile studiului care au dus la necesitatea modernizării iluminatului public din Sibiu și Păltiniș au dus și la concluzia că este nevoie ca gestionarea acestui sistem să se facă de un operator cu experiență specializat în domeniu.

Înființarea unui serviciu public în cadrul Primăriei Sibiu care să se ocupe de această gestiune și dotarea lui cu absolut toate toată tehnica necesară ar costa enorm. De aceea, s-a ajuns la concluzia că delegarea de gestiune este cea mai bună soluție. Un operator cu experiență ar putea gestiona mai bine iluminatul public pentru că are la îndemână dotările necesare și experiența.

Proiectul de modernizare al iluminatului public din Sibiu și păltiniș va dura până în 2024. Sibienii pot veni cu propuneri pentru îmbunătățirea proiectului. Detaliile despre acesta se găsesc aici. 

Ultima oră

Comentariul meu