puzderie se șoferi beți la volan la sibiu - unii au provocat și accidente

În ultimele 24 de ore, polițiștii sibieni au identificat mai mulți șoferi care au condus sub influența băuturilor alcoolice sau care au condus fără a deține acest drept.

Ieri dimineață, în jurul orei 10,45, pe strada Cuptorului din municipiul Sibiu, un localnic în vârstă de 38 de ani a fost depistat la volanul unui autoturism deși nu deține acest drept. Pe numele sibianului a fost întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, faptă prevăzută și sancționată de art. 335 aliniatul 1 din Codul Penal.
Tot în cursul zilei de ieri, în jurul orei 16,30, pe raza localității Ațel, un bărbat în vârstă de 32 de ani, localnic, pe fondul vitezei neadaptate în timp ce conducea un microbuz pe strada Principală, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu o conductă de gaz și apoi cu un stâlp de susținere a rețelei de electricitate. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale, însă, la testarea alcoolscopică a șoferului, s-a constatat că acesta consumase alcool înainte de a se urca la volan, având o concentrație de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Iar șirul conducătorilor auto prinși băuți la volan a continuat și în noaptea de 22 spre 23 decembrie.
În jurul orei 02,30, pe raza localității Șeica Mare, un localnic în vârstă de 22 de ani a fost depistat cu o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În jurul orei 03,20, pe strada Baznei din mun. Mediaș, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din localitatea Bazna, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În jurul orei 03,30, tot în municipiul Mediaș, de această dată pe strada 1 Decembrie, un tânăr de 19 ani, din Blăjel, a fost depistat conducând cu o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Toți cei menționați au fost conduși la unități medicale unde li s-au recoltat probe biologice de sânge, în cauză întocmindu-se dosare de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, faptă prevăzută și sancționată de art. 336 aliniatul 1 din Codul Penal.
În această perioadă, polițiștii rutieri continuă acțiunile de prevenire și combatere a conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului. Foto – arhivă

Ultima oră

Comentariul meu