foto două trenuri au deraiat în județul hunedoara - în unul erau 140 de pasageri

Situație gravă în județul Hunedoara, după ce două trenuri au deraiat. În unul din ele se aflau în jur de 140 de călători, iar celălalt transporta cereale.

Două trenuri, dintre care unul de călători și unul care transporta cereale au deraiat, duminică dimineața, în județele Hunedoara și Caraș-Severin, o persoană fiind rănită ușor.
Potrivit Centrului Infotrafic, din Inspectoratul General al Poliției Române, în judeţul Hunedoara, traficul feroviar este blocat pe Secţia de cale ferată 202 între localităţile Subcetate şi Boieşti, din cauza unui tren (IR. 1821) care a deraiat. Trei vagoane din şase au părăsit șina de cale ferată. Din primele informații, o persoană a fost rănită uşor. Potrivit primelor informații, trenul a lovit și un stâlp de electricitate.foto două trenuri au deraiat în județul hunedoara - în unul erau 140 de pasageri„În tren se aflau circa 140 persoane. Din datele furnizate de conductorul trenului rezultă că nu sunt persoane rănite”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).
Mai multe echipaje de pompieri de intervenție si de descarcerare, echipaje medicale SMURD si ambulanțe au fost trimise în zonă.
De asemenea, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 930 este întreruptă la kilometrul feroviar 13+300 de metri, între staţiile CF Berzovia şi Oraviţa (judeţul Caraş-Severin), după ce şase dintre cele nouă vagoane ale trenului marfar 69498 (operator privat, care se deplasa pe relaţia Grădinari – Timişoara Nord) au deraiat, din motive tehnice. Evenimentul nu s-a soldat cu victime, iar trenul transporta cereale. În aceste cazuri, se fac cercetări pentru a se stabili cauzele producerii evenimentelor.foto două trenuri au deraiat în județul hunedoara - în unul erau 140 de pasageri
Trenul avea 6 vagoane. În cele trei vagoane deraiate se aflau aproximativ 60 de pasageri, iar în celelalte vagoane aproximativ 80 de călători.
Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, cere de urgență Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER) investigarea incidentului feroviar produs duminică la Băiești și comunicarea rezultatelor investigației, chiar dacă suntem în perioada zilelor libere dinaintea Crăciunului, anunță instituția.foto două trenuri au deraiat în județul hunedoara - în unul erau 140 de pasageri
“Creșterea investițiilor pentru reabilitarea căii ferate este absolut necesară. Am atras atenția, de mai multe ori, că starea de astăzi a infrastructurii feroviare este urmare a lipsei finanțării de-a lungul timpului. În fiecare an, se deteriorează 320 de kilometri de cale ferată și se repară, capital, doar 16 kilometri, în limita bugetelor pe care compania le are la dispoziție. Cred că angajații CFR ar putea face mai mult. Astăzi păzesc niște macazuri, în loc să construiască, în loc să repare. În ultimele luni, am acționat pentru găsirea soluțiilor pentru rezolvarea problemelor de pe calea ferată, astfel încât companiile feroviare să își recâștige prestigiul și competitivitatea. Toate ţările civilizate investesc în infrastructura de transport feroviar”, transmite ministrul Lucian Șova, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor, postat pe site-ul instituției.

Ultima oră

Comentariul meu