VIDEO Miriuță înainte de meciul FC Hermannstadt - Viitorul: ’’O să le facem viața grea!’’

Echipa sibiană primește vizita formației FC Viitorul, meciul contând pentru etapa a XXI-a, ultima care se dispută în acest an.

Întâlnirea nu va avea loc la Tg. Mureș, pe Stadionul ”Trans-Sil”, acolo unde sibienii au disputat până acum meciurile considerate pe teren propriu, în actualul sezon, ci la Cluj-Napoca, pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”, arena campioanei en-titre CFR.
Vasile Miriuță, antrenorul sibienilor, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că își dorește să plece în vacanță după un rezultat bun. Tehnicianul și-a lăudat jucătorii și a spus că aceștia sunt conștienți că îi așteaptă un meci extrem de dificil. Miriuță a mai adăugat că sibienii vor face tot posibil să-i facă adversarului de sâmbătă ”viață grea”.
”Știm foarte bine ce echipă este Viitorul, ce antrenor are. Este foarte important pentru noi acest joc. Vreau să-mi felicit încă o dată jucătorii pentru ce au făcut, pentru ce au demonstrat de când sunt eu la echipă. Bravo lor pentru punctele adunate în aceste 9 partide. Le-am atras atenția că urmează un meci foarte, foarte greu, cu o formație foarte bună, cu jucători de valoare, dar ca în fiecare partidă avem și noi șansa noastră și vom juca să câștigăm, indiferent de cât de greu va fi. Dacă ne vom chinui, sau dacă va fi altfel, nu știm, dar încă o dată vă spun că ne dorim enorm să plecăm cu un rezultat pozitiv în vacanță. (…) Viitorul este favorită. Datorită locului în clasament, al lotului… Chiar dacă sunt mulți tineri, sunt tineri care joacă de 2-3 ani în Liga 1. Sunt favoriți, dar nu mergem ca mielul, de fapt ca porcul la tăiere, pentru că acum e Crăciunul. Le vom face viața grea, mai ales că am văzut câteva declarații, printre care și a lui Ianis Hagi – ”Mergem la Hermannstadt, le luăm 3 puncte și venim acasă”. O să le facem viața grea”, a declarat Miriuță.
Antrenorul ”alb-roșilor” este convins că sibienii vor fi încurajați din tribunele arenei clujene de mai mulți spectatori decât la Tg. Mureș și s-a arătat mulțumit pentru faptul că întâlnirea se va disputa pe un teren bun. ”Sută la sută vor fi mai mulți suporteri decât aveam la Tg. Mureș. Vom juca pe un teren bun, pe o suprafață bună. E foarte bine. E deosebit de important ca în această perioadă putem juca pe un teren foarte bun. Sunt sigur că băieții știu și ei ce partidă ne așteaptă și sunt sigur că vor da totul pe teren și sâmbătă, la ora 13:00, ca să câștigăm această partidă. Vom juca la victorie pentru că chiar avem nevoie”, a mai spus Miriuță.

Autorul celui de-al doilea gol al sibienilor în meciul de la Mediaș, din etapa precedentă, câștigat cu 2-0, Ionuț Stoica, a afirmat, în conferința de presă, că nu îi va acorda o atenție sporită vedetei Viitorului, Ianis Hagi. ”Nu îi voi acorda o atenție specială lui Ianis Hagi. Este un jucător talentat, după mine cel mai talentat tânăr jucător din România. Are calități extraordinare. Important este ca noi să fim uniți și să scoatem maximum din acest meci. Nu cred că numai Ianis poate ”rezolva” meciul, sunt mai mulți jucători valoroși de la mijloc în sus. Vă dați seama că ne iau de sus, cine suntem noi, Hermannstadt. Noi trebuie să ne facem treaba și să încercăm să câștigăm”, a afirmat fundașul.
Imediat după meci, sibienii intră în vacanță, urmând să reia pregătirile pe 6 ianuarie 2019.
Pentru FC Hermannstadt, cu Viitorul nu vor evolua Răzvan Dâlbea (suspendat), Cătălin Pîrvulescu și Tiberiu Serediuc (accidentați).
Partida dintre FC Hermannstadt și FC Viitorul, contând pentru etapa a XXI-a a Ligii 1, se va disputa sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 13:00. Înaintea acestui meci, echipa sibiană ocupă locul 9 în clasament, cu 25 de puncte, în vreme ce Viitorul este pe 4, cu 33 de puncte.

Ultima oră

Comentariul meu