foto poveste de crăciun - un copil bolnav de cancer a împărţit darurile cu un alt copil

Peste 200 de copii bolnavi de cancer şi afecţiuni foarte grave, internaţi în patru spitale din Bucureşti şi Cluj Napoca au primit în ultimele două zile, pungi cu cadouri de la voluntarii Asociaţiei „Totul pentru Comunitate” din Sibiu, potrivit preşedintelui ONG-ului, Elena Ungureanu.

Fiecare copil a primit două pungi, una pentru el, cealaltă pentru părintele care îi este alături pe pat de spital. Fiecare copil s-a bucurat că de la Sibiu, cineva i-a dăruit o pungă cu fructe, obiecte de igienă personală, jocuri, cărţi cu poveşti şi zeci de felicitări realizate de copii din judeţul nostru, sănătoşi, inimoşi şi care au înţeles că pot să-i încurajeze şi mobilizeze pe cei din spitale. Astfel, copiii internaţi la Bucureşti, la „Parhon” şi „Fundeni” şi la Cluj Napoca, la Pediatrie şi Institutul Oncologic nu au fost uitaţi nici în acest an de Moş Crăciun de la „Totul pentru Comunitate” de la Sibiu.

Voluntarii sibieni au fost nu doar „spiriduşii” Moşului, ci adevăraţi poştaşi. Au transportat în siguranţă 3.800 de feliciări de Crăciun realizate de peste 300 de copii din familii nevoiaşe din judeţ, către sutele de copii bolnavi. Aceşti copii nu se vor cunoaşte poate niciodată, însă magia Crăciunului îi va uni. Elena Ungureanu nu este bolnavă şi nu are nici copilul cu vreo afecţiune, însă şi-a dat seama încă de anul trecut, că orice vizită şi cel mai mic gest de umanitate, căldură sufletească oferit în dar acestor copii bolnavi, înseamnă enorm pentru ei. Poate lecţia cea mai simplă dar cutremurător de sinceră pentru acest Crăciun, este generozitatea unui copil bolnav de cancer care a ales să împartă cadoul lui primit de la Sibiu, cu un alt copil suferind. „M-a impresionat cel mai tare când am oferit unui copil cadourile şi a spus, să văd exact ce îmi trebuie, ce nu, consider că le facem cadou altor copii. Pot să le fac cadou altor copii? Şi le-a pus pe pat şi a spus: Eu de asta am nevoie. Asta mă lăsaţi să ofer altui copil?”, a povestit Elena Ungureanu.foto poveste de crăciun - un copil bolnav de cancer a împărţit darurile cu un alt copil

Elena a fost ajutorul Moşului şi anul trecut, când a dăruit copiilor bolnavi de cancer de la Bucureşti, cadouri nesperate. „Dorim să adresăm mulţumiri şi multă recunoştinţă oamenilor care au luat atitudine şi au donat pentru aceşti copii”, spune Elena.
Preşedinta Asociaţiei „Totul pentru Comunitate” din Sibiu a aflat de povestea copiilor bolnavi de cancer de la Institutul Naţional de Endocrinologie C.I. Parhon din Bucureşti de la o mamă din Sibiu, care s-a operat acolo. Această mamă din Sibiu, impresionată de medicii de la Bucureşti, dar mai ales de suferinţa copiilor internaţi acolo, i-a spus Elenei anul trecut, că, dacă ar putea, ar fi nevoie de ajutorul ei. Cum a aflat că este un loc unde ar putea să ajute, Elena s-a apucat să adune donaţii, pentru acei copii, fără a mai sta pe gânduri.
Cine doreşte să susţină acţiunile umanitare ale acestui ONG, o poate face cerând informaţii pe pagina https://www.facebook.com/ungureanu.elenaluiza.
Din acest an, cei de la „Totul pentru Comunitate” s-au implicat şi în ajutorarea singurului centru de îngrijiri paleative pentru copii din Sibiu, de la Carl Wolf.

Ultima oră

Comentariul meu