Personalitățile Sibiului care ne-au părăsit în 2018 - A fost un an dureros

Anul 2018 a fost unul plin de pierderi pentru sibieni. au pierdut la capitolul politică, cultură, jurnalism, omenie. Și asta pentru că dintre noi au plecat oameni care au făcu cinste orașului și județului. Au plecat fie în urma unor suferințe, fie din neatenția altora. 

Ilie Mitea, fostul prefect al județului a fost una din figurile emblematice ale Sibiului. A fost un om extrem de volubil, glumeț, mereu pus pe șotii chiar și atunci când vorbea despre subiecte sensibile. Dar glumele lui se transformau rapid în seriozitate când situația o impunea. Din păcate însă vorbim acum despre el la trecut pentru că un șofer teribilist a triplat în seara de 21 iunie. (vezi aici filmul accidentului)Aproape de localitatea Milcov, pe DN7, a depășit un TIR și a intrat pe contrasens unde s-a izbit de mașina în care se afla Ilie Mitea. Fostul prefect a murit la scurt timp după impact. Alături de el și-a pierdut viața și șoferul mașinii, care era patronul de la Naf Naf, Ioan Romițan. Alături de ei în mașină se aflau Cristi Bicher, fostul președinte al CSU și Ciprian Baltador patronul de la Perla Păltinișului. Cei doi au scăpat cu viață.

Personalitățile Sibiului care ne-au părăsit în 2018 - A fost un an dureros
Ioan Romițan(stânga) și Ilie Mitea (dreapta) se întorceau spre Sibiu în momentul în care o mașină a intrat pe contrasens și s-a tamponat cu autoturismul în care aceștia se aflau

Luna octombrie a fost una neagră pentru Sibiu. În prima săptămână a murit inspectorul școlar general Ștefan Firu(citește aici despre subiect). A pierdut lupta cu cancerul la mai puțin de o lună de aniversarea a 60 de ani. Toți cei care l-au cunoscut vorbesc despre el cu mare drag. Era un om vesel, dispus mereu să ajute. Nu spunea niciodată ”nu„ , ci încerca mereu să fie ”da„. Pierderea lui Ștefan Firu a însemnat o pierdere imensă pentru educația sibiană.

Personalitățile Sibiului care ne-au părăsit în 2018 - A fost un an dureros
Ștefan firu a murit la 60 de ani

Peste nici două săptămâni urma să primim o veste la fel de tristă. Tot în urma unei suferințe a decedat interpretul de muzică populară Daniel Rosalim. (vezi aici ce s-a întâmplat) Daniel Rosalim a fost una dintre cele mai bune voci ale muzicii populare românești și o voce pe care Junii Sibiului se bazau mereu la evenimentele lor. A iubit folclorul și tot ce ține de tradiții, dovadă stă faptul că mereu spunea că dacă nu ar fi făcut muzică ar fi fost cu siguranță horticultor.

Personalitățile Sibiului care ne-au părăsit în 2018 - A fost un an dureros
Daniel Rosalim a murit în urma unei suferințe grele

Titus Chițimia a fost unul din cei mai buni designeri auto din lume.(află de aici cine a fost Titus Chițimia) Și a fost sibian, deși numele lui a fost puțin cunoscut aici. A colaborat cu cele mai renumite brand-uri auto și și-a pus semnătura pe cele mai cunoscute modele de mașini. Chiar în ziua de Sfântul Nicolae a decis să plece dintre noi. A murit în Germania, acolo unde a trăit de mai bine de 30 de ani.

Personalitățile Sibiului care ne-au părăsit în 2018 - A fost un an dureros
Titus Chițimia a fost unul din cei mai buni designeri auto din lume

Ultimul care a părăsit această lume, la mijloc de decembrie, a fost jurnalistul Ovidiu Scutelnicu. (află aici despre Ovidiu) A fost unul dintre ziariștii care și-a pus amprenta în presa sibiană. A fost inovator, cu un simț al adevărului exacerbat. Era omul care mereu avea un ”plan” și omul care, în stilu-i mucalit, făcea haz de orice. A fost omul care a dat o șansă multor jurnaliști care astăzi fac presă în Sibiu și în presa centrală.

Personalitățile Sibiului care ne-au părăsit în 2018 - A fost un an dureros
Ovidiu Scutelnicu a fost unul din cei mai buni jurnaliști sibieni

Dumnezeu să îi odihnească!

Ultima oră

Comentariul meu