joi s-a încheiat cu un accident și o avalanșă. cele mai importante știri ale zilei
Foto Arhivă

Ziua de joi a fost una cu informații ”liniștite”, dar numai până seara. Atunci au venit știri din categoria ”ora neagră”. Iată însă aici cele mai importante evenimente ale zilei, din toate domeniile:

1- Angajat de la telecabina Bâlea, surprins de o avalanșă – A fost salvat de salvamontiști

Salvamontiștii au intervenit de urgență la Bâlea pentru salvarea unui angajat de la telecabină, care a încercat să coboare pe jos pe valea Bâlii.

2- Carambol la Veștem – Trei mașini și o autoutilitară implicate

Accident în lanț pe DN7, după sensul giratoriu de la Veștem spre Tălmaciu. O autoutilitară și trei autoturisme s-au lovit, pe fondul nepăstrării distanței regulamentare.

3- Spitalul din Sibiu a cumpărat aparatură de 2 milioane de lei pentru Summit

Spitalul Județean de Urgență Sibiu a achiziționat aparatura medicală pentru care Ministerul Sănătății a alocat fonduri în valoare de aproximativ 2,1 milioane de lei iar Consiliul Județean Sibiu a asigurat o cofinanțare de peste 350.000 lei. Suma inițială solicitată de SCJU Sibiu de la minister a fost de 17,7 milioane lei (TVA inclus).

4- Atmosferă de sărbătoare la ședința de Consiliu Local – Astrid Fodor le-a făcut urări celor prezenți

Atmosferă de sărbătoare, joi, în cadrul ședinței de Consiliu Local. Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate, un consilier local și-a încheiat mandatul, iar un altul a depus jurământul. Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu le-a urat, la final, consilierilor, sărbători fericite, precizând că speră să aibă o colaborare la fel de bună și în 2019.

5- Chirurgul sibian Victor Costache: „Rezidenții români renunță după primul an”

Chirurgul Victor Costache, profesor la Facultatea de Medicină din Sibiu, spune că rezidenții de la chirurgie cardiovasculară din România renunță după primul an, deoarece nu li se dă șansă să învețe meseria de la medici. Aceștia se orientează ulterior spre alte specializări.

Ultima oră

Comentariul meu