se fac renovări la cimitirul municipal – alei asfaltate și iluminat public
FOTO: arhivă

Cimitirul Municipal din Sibiu va arăta diferit după ce vor fi gata lucrările de renovare. Este vorba despre câteva alei care vor fi asfaltate și puse astfel la punct pentru ca accesul cetățenilor la locuri de înhumare să se facă mai ușor. De asemenea, se va extinde și rețeaua de iluminat public.

În prezent, cele trei alei din incinta Cimitirului Municipal Sibiu, pentru care se dorește amenajarea, sunt din pământ și asigură accesul sibienilor la foarte multe locuri de înhumare. În zilele ploioase, aceste alei devin improprii circulației pietonale, îngreunând mi ales accesul cortegiilor funerare la locul de înmormântare. Amenajarea acestor alei este necesară deoarece va ușura accesul cetățenilor la înmormântări, la parastase și accesul personalului propriu pentru curățenie. Este vorba despre Aleea D104 -114, care are o lungime de 285 de metri și o suprafață de 855 mp, situată în zona Pădurii Dumbrava, spre Calea Dumbrăvii, despre Aleea A122 – D135, cu o lungime de 607  și suprafață de 1821 mp, fiind paralelă cu Aleea Eroilor Revoluției de la 1989 și despre Aleaa D138 – D136, de 176 m lungime și 528mp suprafață, fiind situată într-o zonă a cimitirului fără acces (zona situată înspre strada Siretului). Valoarea totală a proiectelor ajunge până la aproape 500.000 de lei.

Totodată, rețeaua de iluminat public va fi extinsă. Este vorba despre zona M a cimitirului, zona situată înspre Calea Cisnădiei. Având în vedere că în perioada 2017-2018 au fost finalizate lucrări de amenajare a aleii principale din zona M, este necesară și extinderea rețelei de iluminat public. Astfel, va fi instalat și un sistem pentru alimentarea cu energie electrică și de fibră optică pentru sistemul de supraveghere video. Valoare totală a lucrării se ridică la suma 224.970 de lei. Rețelele electrice proiectate vor fi de tip subteran. Instalația va cuprinde corpurile de iluminat, stâlpii de susținere și sistemul de fixare al corpurilor. Corpurile de iluminat vor avea surse LED și grad de protecție corespunzător mediului în care se montează.

Ultima oră

Comentariul meu